Zaman yazarı: AK Parti Yüzde Kaç Oy Alırsa Alsın

Zaman yazarı: AK Parti Yüzde Kaç Oy Alırsa Alsın

4 ayrı şikayet sonucu mahkeme kararıyla Twitter'a erişimin engellenmesi Zaman yazarı Şahin Alpay'ı adeta çıldırttı.

Demokrasinin rafa kalktığını savunan Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay'a göre bu seçimlerde yüzde kaç oy alırsa alsın, Erdoğan ve kliğine yol gözüktü.

Daha önce CHP'ye oy vereceğini açıklayan ve okurlarına da bu yönde çağrıda bulunan Alpay, bugünkü köşesinde Başbakan Erdoğan'a yine öfke kustu. 

Twitter'a erişimin engellenmesi Alpay'ın gündemindeydi. "AKP bile bu Erdoğan'a katlanamaz" başlıklı yazısında yazar, twitter'e getirilen yasağın arkasında Erdoğan'ın olduğunu iddia etti. 

YASAKÇILIĞIN DANİSKASI

(...)Herhalde YouTube, Facebook, belki toptan internet iletişimi de sırada... Nedenleri çok açık: Bay Erdoğan, yerel seçimlere gidilirken halkın, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla ortaya çıkan gerçekleri daha fazla öğrenmesini engellemek istiyor. Muhakkak ki bu beyhude, nafile bir çaba.

Nereden kalktık, nereye geldik? Tayyip Erdoğan’ın başında olduğu AKP, Türkiye’yi yolsuzluklar ve yasaklardan kurtaracağı vaadiyle iktidara geldi. Halkımızın giderek artan bir bölümü bu vaade destek verdi. İlk iki döneminde AKP, ülkeye büyük hizmetler yaptı. Ne var ki 12 yıl sonra geldiğimiz noktada, (içindeki aklı başında, dürüst ve vicdan sahibi olanları düşünerek AKP iktidarı demeye dilim varmıyor), Erdoğan ve etrafına topladığı birtakım bakanlar, bürokratlar ve işadamlarından oluşan klik, yolsuzluğun şahikasının, yasakçılığın daniskasının ne olduğunu göstermiş bulunuyor."

YOL GÖZÜKTÜ

Askeri vesayetin yerini hükümetin aldığını savunan yazar her şartta Erdoğan'ın gidici olduğunu düşünüyor.

(...)Derken, askerî vesayete son verilmesinde büyük rol oynayan seçilmiş hükümetin, son seçimlerde yüzde 50’ye yakın oy almaktan da cesaretlenerek, demokrasiyi seçime indirgeyen bir otoriterleşmeyi ve yozlaşmayı tırmandırmasına tanık olduk. Son üç yıldır, demokrasinin hukuk devletinin rafa kaldırılmasına, hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alınmasına cevaz vermeyeceğini yaşayarak öğreniyoruz. Bu seçimlerde yüzde kaç oy alırsa alsın, Erdoğan ve kliğine yol gözüktü. AKP bile bu Erdoğan’a katlanamaz