Zaman Gazetesi'nin Medet Önlü haberi yalan çıktı

Zaman Gazetesi'nin Medet Önlü haberi yalan çıktı

Zaman Gazetesi'nde bugünkü nüshasında yer alan "Çeçenlerin Suriye’de kullanılmasına karşı çıkan Medet Önlü'nün katilleri neden bulunmuyor?" şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Ankara'da 22 Mayıs 2013 tarihinde saldırıya uğrayan Medet Önlü'nün katil zanlısı Murat Aluç'un 12 Ekim 2014 tarihinde yakalandığı ve yargı sürecinin devam ettiği öğrenildi.

BAŞSAVCILIK HABERİ YALANLADI

Konu ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili İlhan Ayaz, "Ankara'da 22 Mayıs 2013 günü Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü'nün uğradığı silahlı saldırıda öldürüldüğü olaydan sonra başlatılan soruşturmada şüphelilerin tespit edildiği, olayla ilgili bütün soruşturma işlemlerinin süratle tamamlanıp delillerin toplandığı, olayın şüphelilerinden Murat Aluç'un yakalandığı ve tutuklandığı soruşturmanın halen titizlikle ve ciddiyetle devam ettirildiği, basında çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyunun bilgisine sunulur" açıklaması yaptı.

ZAMAN'IN HABERİNDE NE DENMİŞTİ?

Zaman Gazetesi'nde Ayşenur Parıldak imzasıyla çıkan haberin başlığında "Çeçenlerin Suriye’de kullanılmasına karşı çıkan Medet Önlü'nün katilleri neden bulunmuyor?" denilmişti.

Haberde ayrıca "Çeçen lider Medet Önlü'nün katillerinin yakalanamadığı ve cinayetinin perde arkasının hâlâ aralanamadığı" iddiası yer alırken, dün bir araya gelerek bir açıklama yapan Kafkas Dernekleri Federasyonu öncülüğündeki 4 STK da bu yalan iddialara alet edildi.

Kaynak: Haber7