Zaman Gazetesinin Binası Artık TRT'nin

Zaman Gazetesinin Binası Artık TRT'nin

TRT, Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının binalarına taşınıyor. Tüm teçhizatın da yine TRT'nin olacağı öğrenildi.

TRT, Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşlarının binalarına taşınıyor. Tüm teçhizatın da yine TRT'nin olacağı öğrenildi.
ZAMAN’A MART AYINDA KAYYUM ATANMIŞTI

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına 4 Mart 2016 tarihinde karar vermişti. Zaman gazetesi 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından gelen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılmıştı.
TRT İÇİN ‘ÇOK UYGUN’

Yenibosna’da bulunan eski Zaman Gazetesi binasında inceleme yapan TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve diğer yetkililerin, binayı kurum için ‘çok uygun’ buldukları öğrenildi.
BÜTÜN EKİPMANLAR TRT’NİN OLACAK

Medyaradar’da yer alan habere göre, binaların yanı sıra tüm teçhizatın da yine TRT'nin olacağı öğrenildi. Önümüzdeki süreçte Zaman gazetesinin binasına taşınacak olan TRT’ye; Zaman Gazetesi, Samanyolu TV, Irmak TV gibi televizyonların binalarının yanı sıra canlı yayın araçları, ses sistemleri, ışık sistemleri, stüdyo sistemleri, kamera ve kamera ekipmanları, reji ve atölye ortamı, VTR cihazı, monitörler, video mikserleri, mikrofonlar, intercom cihazları, platformlar, montaj ve yönetim gereçleri, teknik alet ve edevatlar, ışık sistemleri gibi tüm televizyon teçhizatları da devredilecek.
KOZA-İPEK MEDYA DA TRT’YE DEVREDİLECEK

Ayrıca OHAL ertesi kapatılan Koza-İpek Medya Grubu’na ait Bugün Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV, Millet Gazetesi gibi medya organlarının ekipmanları da OHAL kararnamesi ile TRT’ye geçecek.
YENİ TESPİT EDİLEN ŞİRKETLER

FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağladıkları gerekçesiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında daha önce 81 şirkete atanan kayyumlar 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaptıkları çalışmalar neticesinde 13 şirketin daha Kaynak Holding ile ticari faaliyetleri olduğunu tespit etti.
KAYYUM TALEP EDİLEN 13 ŞİRKET

Durum üzerine soruşturmayı yürüten Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, yeni tespit edilen Elbruz Enerji Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş, Akasya Alçı Maden Üretim AŞ, Aksan Ak Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aker Mağazacılık Tekstil Ticaret Sanayi A.Ş, Akerler Tekstil Ticaret Sanayi A.Ş, Ortadoğu Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, Akbulut Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş, Erfa Mühendislik Turizm İnşaat Sanayi Taahhüt Ticaret A.Ş, Ertur Mühendislik İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş, Oden Enerji Mühendislik Teknoloji Geliştirme ve Danışmanlık hizmetleri A.Ş, BJ Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş ile Nurpak Boya Apre Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye kayyum atanmasını talep etti.