Zalim Sisi Gazze'ye Yardıma İzin  Vermedi

Zalim Sisi Gazze'ye Yardıma İzin Vermedi

Gazze'ye yollanan yardım tırlarına, Mısır'dan geçiş izni çıkmadı!

Cezayirli Müslüman Alimler Derneği Yardım Komitesi Başkanı Yahya Sari, yardım kafilesinin Gazze Şeridi'ne girmesi için Mısırlı yetkililerle yaptıkları görüşmelerden herhangi bir netice alamadıklarını ve kafilenin Cezayir'e geri dönmeye hazırlandığını açıkladı.
 
İnsani yardım kafilesine de başkanlık eden Sari, Quds Press Haber Ajansı'na bugün (22 Ağustos Salı) yaptığı açıklamada, yardımların Port Said Limanı dışında kamyonlarda beklediğini ve şu an tüm çalışmalarının yardımların Cezayir'e geri götürülmesi üzerine olduğunu ifade etti.
 
Sari, sıcak havada yardımların ve özellikle de ilaçların telef olmaması için yardımları bir an önce Cezayir'e geri götürmek istediklerini, bunun için bir nakliye ve gümrük şirketiyle görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.
 
Mısırlı yetkililerle yaptıkları görüşmelerden herhangi bir netice alamadıklarını kaydeden Sari, "Yardımların Gazze Şeridi'ne girmesine izin verileceğine dair hiçbir ümit ışığı yok" dedi.
 
Yardım kafilesinin iki gün içinde Cezayir'e dönmek üzere yola çıkacağını belirten Sari, kafilenin Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermeyen Mısırlı yetkililerin bir takım gerekçeler ileri sürdüklerini söyledi fakat söz konusu gerekçelerin ne olduğu hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçındı.
 
Sari, Cezayir halkının Filistin davasına desteğinin devam edeceğini ve yaşananlara rağmen Filistin davasına destek için daha çok çalışacaklarını ifade etti.
 
 
Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi