Zalim Esad Vurmaya Devam Ediyor

Zalim Esad Vurmaya Devam Ediyor

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki ilçelere düzenlediği hava saldırılarında 25 kişi öldü.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının Doğu Guta bölgesinin Duma ve Haresta ilçelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Saldırıda yaralananların çevredeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, hava saldırılarında çok sayıda yerleşim yerinin ağır hasar gördüğü ve kullanılmaz hale geldiği kaydedildi.
Öte yandan Cobar'daki yerel aktivistlerden Ebu Hayr Eş Şami, rejim güçlerinin sabahtan bu yana Duma'ya 8, Cobar bölgesi ile Arbin beldesine 10'dan fazla hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Başkentin doğusundaki Cobar bölgesinde silahlı muhaliflerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktığını ifade eden Şami, "Silahlı muhalifler, Cobar bölgesindeki çatışmalarda çok sayıda rejim askerini öldürdü. Bölgede şiddetli çatışmalar hala devam ediyor" dedi.
Kaynak : AA