Zalim Esad Sivilleri Katletti Çok Sayıda Ölü Var

Zalim Esad Sivilleri Katletti Çok Sayıda Ölü Var

Hama'daki sivil savunma yetkilisi Hüseyin Fadi, Suriye rejimi uçaklarının Hama’nın kuzeyindeki Soran ilçesinde muhaliflerle Esed güçleri arasındaki çatışmalardan kaçan sivilleri bombaladığını söyledi.

Hama'daki sivil savunma yetkilisi Hüseyin Fadi, Suriye rejimi uçaklarının Hama’nın kuzeyindeki Soran ilçesinde muhaliflerle Esed güçleri arasındaki çatışmalardan kaçan sivilleri bombaladığını söyledi. Fadi, İdlib kentinin güneyindeki güvenli bölgeye gitmeye çalışan sivillerin konvoyuna yönelik saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 25 kişinin öldüğünü, 35 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sivil savunma ekiplerinin bombardımanda yanan çok sayıda araca müdahale ettiğini aktaran Fadi, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını ifade etti.

Suriye'de muhalifler, 29 Ağustos'ta ülkenin orta kesimlerindeki Hama ilinin kuzey kırsalında rejim güçlerine karşı operasyon başlatmıştı.

Cundu'l Aksa, Nasır Ordusu ve El İzze Ordusu'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonun ilk gününde Halfaya ilçesi, Masasne beldesi ve Buveyda Köyü, ikinci gününde Taybet'ul İmam ilçesi rejimden alınmış, son olarak da Soran ilçesi Beşşar Esed güçlerinden kurtarılmıştı.

Kaynak: AA