Zahhar'dan Siyonist Rejime Abluka Uyarısı

Zahhar'dan Siyonist Rejime Abluka Uyarısı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Zehhar, İsrail'e ablukayı kaldırın çağrısında bulunarak, "Ablukayı kaldırın ki ateşkes sürsün" diye konuştu.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi ve önde gelen yetkililerinden Mahmud ez-Zehhar, İsrail'e "Ablukayı kaldırın ki ateşkes sürsün" çağrısında bulundu.

Zehhar, Hamas'ın siyasi kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın askeri kamplarında eğitim gören Filistinlilerin mezuniyet töreni sırasında yaptığı konuşmada, "Geçen yılki Gazze saldırılarının ardından İsrail ile Filstinli gruplar arasında imzalanan ateşkesin tam olarak uygulanmasının ablukanın kalkmasına bağlı olduğunu" belirtti.

Zehhar, "Gazze'deki İsrail ablukasının kalkmaması halinde, Hamas, mücahitlerini, topraklarını ve yıkılan evlerini savunmaktan alıkoymaz. Ablukayı kaldırın ki ateşkes sürsün" dedi.

Kassam Tugayları'nın askeri kamplarında eğitim gören binlerce genç Filistinlinin mezuniyetinde, askeri geçit töreninin yanında havadan indirme operasyonu, silah gösterisi, engelleri aşma ve yangın söndürme tatbikatları yapıldı.

Temmuz ayında başlayan kamplarda, yaşları 15 ila 60 arasında değişen binlerce Filistinli eğitim görüyor.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, geçen yıl 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra kara operasyonunu sona erdirip, hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde Filistinli gruplarla varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.