Zahhar: İşgal Edilmiş Tüm Kentleri Vurabiliriz

Zahhar: İşgal Edilmiş Tüm Kentleri Vurabiliriz

Ez-Zehhar: "Direniş Güçleri İşgal Altındaki Her Kenti Vurabilecek Güçte"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Filistin direnişinin işgalcileri işgal altındaki her Filistin kentinde vurma gücüne sahip olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde direnişe ait bir tünelin çökmesi sonucu şehit olan El-Kassam Tugayları mücahitleri anısına düzenlenen törene katılan Ez-Zehhar, "Bugün El-Kassam Tugayları başta olmak üzere direniş grupları işgal altındaki Filistin topraklarındaki her kenti vurabilir" dedi. Ez-Zehhar, işgal ordusunun direnişin gücünü "Siccil Taşı" Savaşı'nda denediğini kaydetti.

İzzeddin El-Kassam Tugayları 2012 yılındaki "Siccil Taşı" Savaşı sırasında Tel Aviv'i ve Kudüs'ü füzelerle vurmuş ve işgal rejimi bunun üzerine sekiz gün süren savaşı durdurarak ateşkes anlaşması imzalamaya mecbur kalmıştı.

Şehitlerin büyüklüğü karşısında kelimelerin yetersiz kaldığını ifade eden Ez-Zehhar, şehitlerin ümmetin onurunu savunmak için sahip oldukları her şeyi feda ettiklerini, topraklarını savunmak ve düşmana iyi bir ders vermek için gece gündüz çalışarak tünel kazdıklarını ve direnişin gücünü artırdıklarını söyledi.

Düzenlenen törende ayrıca şehitlerin vasiyetlerini içeren belgesel filmler de gösterildi.  (fiem)