Yüzyıl'ın İhanet Anlaşması

Yüzyıl'ın İhanet Anlaşması

ABD'nin Filistin karşıtı Yüzyıl'ın Anlaşması adlı ihanet projesinin ilk adımı olarak bilinen Manama ekonomi konferansı 25-26 Haziran tarihlerine düzenlenecektir.

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Muhammed El-Hindi, Filistin halkı duruşunu değiştirmedikçe karanlık planların ve Yüzyılın Anlaşması komplosunun başarılı olamayacağını söyledi.
 
El-Hindi, bugün Kudüs Radyosu’na yaptığı açıklamada, Batı Yaka ayağa kalktığı sürece karanlık planların hayata geçirilemeyeceğini ifade ederek, Yüzyılın Anlaşması’nda esas hedefin Batı Yaka olduğunu kaydetti.
 
Batı Yaka’nın ayağa kalkmasını beklediklerini ifade eden El-Hindi, Kudüs, Batı Yaka, Gazze Şeridi ile 1948’de işgal edilen topraklarda ve Filistin dışında yaşayan Filistinlilerin Yüzyılın Anlaşması’nı başarısızlığa uğratacağını belirtti.
 
El-Hindi, Amerika’nın güçsüz rejimlere dilediğini zorla kabul ettirdiğini fakat Yüzyılın Anlaşması’nı Filistin halkının kabul etmesinin mümkün olmayacağını kaydetti.
 
Söz konusu rejimlerin kararlarının başkentlerinde değil Amerika ve İsrail büyükelçiliklerinde alındığına dikkat çeken El-Hindi, “Biz o rejimlerden ümidimizi kestik” dedi.
 
Güç dengesizliğine rağmen Amerika’nın ve İsrail’in boşuna Filistin halkını ele geçirmeye çalıştığını bildiren El-Hindi, aşırı sağcı ve Siyonist Amerikan yönetiminin İsrail’den daha fanatik olduğunu söyledi.
 
El-Hindi, Filistin halkının geçmişte birçok zorluk ve kriz yaşadığını fakat topraklarından taviz vermediğini hatırlattı.
 
İslami Cihad lideri, Arap rejimlerinin sessiz kalmaları için Arap halklarına baskı yaptığını ve Filistin halkının komploya karşı birlik olmasının önemli olduğunu ifade etti.
Bahreyn halkı, başkent Manama'da düzenlenecek olan Filistin karşıtı ekonomi konferansını protesto etti.

İRNA'nın bildirdiğine göre Bahreyn halkı Cumartesi akşamı başkent Manama'da Al-i Halife rejiminin Filistin'e karşı siyonist rejim ve Amerika ile işbirliği yapmasını protesto etti.

Daha önce de Bahreyn'li çeşitli gruplar ve insan hakları aktivistleri, Manama'da düzenlenecek olan Amerikan - Siyonist konferansına tepki göstermişti.

 

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerikan yönetiminin Filistin davasını tasfiye için yaptığı planların ve Bahreyn Çalıştayı’nın sonuçlarının kağıt üzerinde kalacağını söyledi.
 
Hamas Hareketi, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenecek çalıştaya Arap ülkelerinin de katılacak olmasını şiddetle kınadı.
 
Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkının 100 yıldır topraklarının özgürlüğü için mücadele ettiğini belirtti.
 
Bedran, Filistin halkının dünyanın tüm mallarını da teklif etseler Filistin kimliği taşıyan vatanından taviz vermeyeceğini ifade etti.
 
Arap ülkelerinin Bahreyn Çalıştayı’na katılmalarının Filistinlilerin ortak tavrına aykırı olduğunu kaydeden Bedran, vesayet yoluyla Filistin halkına dayatılmaya çalışılan çözümlerin başarısız olacağını açıkladı.
 
Filistin halkını aç bırakmak suretiyle planları kabule zorlama girişiminin başarılı olamayacağına dikkat çeken Bedran, Bahreyn Çalıştayı’nı boykot eden ülkeleri de selamladı.
 
Bedran, çalıştayı boykot kararının Filistin halkının haklarını desteklemeye devam eden asil ve insani bir tavır olduğunu söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bahreyn'de düzenlenecek olan Filistin karşıtı toplantıya dikkat çektiği açıklamada, Yüzyılın Anlaşmasının sonuçsuz kalacağını bildirdi.

İRİB'e demeç veren İran İslami Şura Meclisi Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Yüzyıl'ın Anlaşması adlı projenin Amerika başkanı Trump'ın ölçüsüz girişimlerinden biri olduğunu kaydederek, Yüzyıl'ın Anlaşması projesinin Siyonist rejim karşıtı yeni bir intifada hareketinin başlamasına neden olacağını bildirdi.

Bazı Arap rejimleri liderlerinin siyonist İşgalci rejimin resmiyete tanınması konusundaki ihanet girişimlerine değinen Emir Abdullahiyan, Arabistan, BAE ve Bahreyn'in bu doğrultuda diğer Arap rejimlerini solladığını, ancak söz konusu ülkelerin kendi aralarında ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu  vurguladı.

 

Bahreyn'de düzenlenecek olan Ekonomi konferansına da değinen Emir Abdullahiyan, "Son yıllarda Siyonistler, Müslüman ülkelerle diplomatik ilişkileri normalleştirmenin imkansız olduğunu anlayınca, bu kez Müslüman ülkelerle ticari ilişkilerini geliştirme kararı almıştır"ifadesini kullandı.

Hamas Hareketi Sözcüsü Hazım Kasım, Filistin halkının Amerikan Yüzyılın Anlaşması'nın hayata geçmesine ve kendi haklarının satılmasına asla izin vermeyeceğini belirtti.

Kasım, 25 ve 26 haziran tarihlerinde Bahreyn'de düzenlenecek olan çalıştaya işaretle, bu konferanstan çıkacak kararları Filistin halkının kabul etmeyeceğini vurguladı.

Filistin halkının dünyanın tüm serveti karşısında bile kendi haklarını satmayacakları gibi, özgürlük, Filistin'e geri dönüş ve kendi kutsalları için canlarını bile feda edeceklerini söyleyen Hamas Sözcüsü, Amerikan yönetiminin kendi planlarıyla Filistin halkı ve ülkülerini hedef aldığını ve Siyonist rejimin Filistin halkına karşı cinayetlerine ortak olduğunu vurguladı.

 

Hamas Sözcüsü ayrıca Filistinliler'i 25 haziran'da Manama Konferansını kınamak için genel greve çağırdı.

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Ramallah sakinleri Manama’da düzenlenecek olan ekonomik başlıklı konferansa karşı gösteri düzenlediler.

Filistin halkı ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” olarak bilinen planına hizmet veren Manama’da 25 ve 26 haziran tarihlerinde düzenlenecek konferansı protesto etmek için geniş çaplı gösteriler düzenledi.
Filistin al-Youm’un haberine göre, gösterilerin Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Ramallah kentinde düzenlendiği belirtildi.
Gösteriye katılan protestocular Manama Konferansı'nın iptal edilmesini istediler.
Öte yandan Filistin direniş grupları bir bildiri yayınlayarak tüm Filistinlilere Manama Konferansı'nı protesto etmek için ülke genelinde düzenlenecek olan gösterilere katılma çağrısında bulunmuştu.
 

"Yüzyılın Anlaşması" planının birinci aşaması olarak bilinen Manama Ekonomik Çalıştayı, 25-26 Haziran'da Bahreyn'de yapılacak.

İşgal rejimi zindanlarındaki Filistin Esir Hareketi, Yüzyılın Anlaşması’na ve Bahreyn Çalıştayı’na karşı koymak için birlik ve bütünlük içinde hareket etmenin önemine dikkat çekti.
 
Esir Hareketi, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının modern çağın en şiddetli saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.
 
Amerika’nın, Siyonistlerin, zulme razı olmaya ve boyun eğmeye gönüllü yandaşlarının öncülüğünde Filistin halkının kimliğinin ve davasının hedef alındığını bildiren Esir Hareketi, Yüzyılın Anlaşması’na karşı koymak için Batı Yaka’nın ilhakını, Kudüs’ün Yahudileştirilmesini ve Gazze’nin kuşatılmasını engelleyecek bir proje planlanmasını istedi.
 
Arap ve İslam ülkeleri halklarıyla dünyanın özgür insanlarına seslenen Esir Hareketi, Bahreyn Çalıştayı ve Yüzyılın Anlaşması’na karşı Filistin halkının desteklenmesi çağrısında bulundu.
 
Esir Hareketi, Filistin halkının Yüzyılın Anlaşması’nı reddeden tavrını desteklediğini açıklayarak, söz konusu tavrın tüm gruplarıyla Filistin halkını temsil ettiğini söyledi.
 
Bildirinin sonunda Filistin halkınım tüm kesimleriyle utanç anlaşmasına karşı birlik olduğu ve Esir Hareketi’nin de Filistin halkının bir parçası olduğu dile getirildi.