Yüzlerce Siyonist Yerleşimci Bu Sabah Nablus’u Bastı

Yüzlerce Siyonist Yerleşimci Bu Sabah Nablus’u Bastı

Yüzlerce Siyonist Yerleşimci Bu Sabah Nablus’u Bastı

Yüzlerce Siyonist yerleşimci bu sabah işgal askerlerinin himayesinde Batı Yaka’nın Nablus şehrinde Hz. Yusuf’a ait olduğu iddia edilen türbeye baskın yaptı.

Yerel kaynakların ifadesine göre, işgal güçleri bu sabah (17 Eylül Salı) yüzlerce Yahudi yerleşicinin türbeye gelip güvenlik içinde telmudi ayinler yapmalarını sağlamak için Nablus’un doğu mahalleleriyle civardaki Balata Mülteci Kampı'nın giriş ve çıkışlarını kapattı.

Kaynaklar devamla, işgal askerlerinin yolları kapattıktan sonra yine askerlerin himayesinde otobüslerle türbeye gelen yüzlerce Yahudi yerleşimcinin telmudi ayinler yaptıklarını ifade etti.
 
İşgal askerlerinin yolları kapatmaları ve yerleşimcilerin türbeyi basmaları üzerine Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba atmasına Filistinli gençler taşlarla karşılık verdi. Çatışmalar neticesinde birkaç kişi yaralandı.

İşgal rejimiyle Siyonistlerin Hz. Yusuf’a ait olduğunu iddia ettiği türbe bölge halkı tarafından da bilinmektedir. Bölge halkı ve tarihi bilgiler bu mezarın Müslüman bir âlime olduğunu gösteriyor.

FİEM