'YÜZDE YÜZE YAKIN KÖŞK ADAYIMIZ ERDOĞAN'

'YÜZDE YÜZE YAKIN KÖŞK ADAYIMIZ ERDOĞAN'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor...

 Hazırlanan yeni tasarıda basit ve daha ağır cinsel saldırılar için cezaların kademeli olarak artırılması öngörülüyor. Bu tür suçlarda beden ve ruh sağlığının bozulması halinde cezalarına artırılması durumunu kaldırıyoruz.
- Suçun temel şeklinin cezasın artırılmaktadır. Ayrıca bir muayenesine ihtiyaç kalmayacaktır. Suçun sarkıntılık yoluyla işlenmesinde tasarıda artırma öngörülmektedir. Suçun yoğun hareketlerle işlenmesiyle cezalar hemen hemen bir misli artırılmaktadır. Suçun cinsel ilişkin seklinde işlenmesinde ceza bir misli artırılmaktadır. Suçun yetişkinlere karşı işlenmesinde cezalar yarı oranında çocuklara yönelik işlenmesi halinde yine ½ oranında artırılacaktır.
- 15 yaşını bitirmiş yetişkinler tarafından kandırılarak veya ikna edilerek cinsel ilişkiye girilmesi durumunda cezalar artırılacaktır.
- Cezalar hemen hemen ½ oranında artırılmaktadır.
- Bence çok daha önemli bir hükmü getiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen bazı suçların koşullu salıverme sürelerini artıran bir düzenlemeyi getiriyoruz.
- Zorla evlendirmeye ilişkin düzenlemelerde zorla evlendirme suç olarak kabul edilmektedir.
'YÜZDE YÜZE YAKIN KÖŞK ADAYIMIZ ERDOĞAN'
İstişare yok. İstişare amaçlı sorulara cevap verilmez diyor meclis iç tüzüğü. Konuşmam çok açık. Bu benim konuşmamdır. Bana göre doğrudur ve yerindedir.
HÜCRE CEZASI SÖZ KONUSU OLACAK MI? TIBBİ MÜDAHALE VE HADIM KONUSUNU BİRAZ AÇABİLİR MİSİNİZ? DİZİLER ELEŞTİRİSİ SONRASI BU DİZİLERE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA OLACAK MI?
Detayları sayın bakanlarımız sizlere anlatırlar. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların infazı nasıl olursa cinsel saldırı ve öldürme neticesinde ceza alanların da infazı o şekilde olacak. Tek başına belli bir süreyi hücrede geçirme şartı da vardır. Hücre tecrit veya bir başka şey.
Tıbbi müdahaleden hadım etmeyi kast etmiyoruz. Suçun faile psikolojik veya biyolojik bir tedavi yapılabilir.
Kısırlaştırılma, hadım olma bu yasa tasarısında görüşülmedi.
Dizilerle ilgili konuyu izah edeyim. Bu suçlar kendiliğinden çıkmıyor. Yıl içinde artış gösteriyor. Bunu toplumsal sosyal sebeplerine eğilmemiz gerekiyor. Gençlerin bu suçlarla karşı karşıya gelmesine zemin hazırlayan bir sebep varsa bunları irdelememiz gerekiyor. Önce zemini bataklık olmaktan çıkarmamız lazım.
Yasakçı bir zihniyete sahip değilim. Dizilerin çok büyük bir kesimi etkisi altına aldığını biliyorum. Anayasa bize gençliği koruma görevi veriyor. Diziler konusunda bizim bir yaptırım kararı almamız söz konusu değil. Ben uyarıcı görevimi yapıyorum. RTÜK'ün koyacağı müeyyidelerdir.