Yunanlar Çıldırdı!

Yunanlar Çıldırdı!

Yunanistan'da toplanan bir grup, Ayasofya'nın ibadete açılmasını protesto etmek için Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği önüne yürüdü ve Türk bayrağı yaktı.

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya Camii hakkında yaşanan gelişmeler en çok Yunanistan'ı rahatsız etti. Başkent Atina'da çok sayıda Yunan, cami kararını protesto etmek için toplandı.

ELÇİLİK ÖNÜNDE TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sokağa dökülen Yunanlar, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını kabullenemedi. Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya gelen ırkçı gruplar, Türkiye aleyhine tezahürtlar atarak Türkiye Büyükelçiliği önünde toplandı. Yanında getirdikleri Türk bayrağını da yakan eylemciler, Ayasofya Camii'nin kendilerinin olduğunu öne sürerek, kutsallarımız çiğnendi açıklamasında bulundu.

''TÜRKLER, AYASOFYA'DAN ÇIKIN''

Elçilik önünde ırkçı gruplaırn yaptığı açıklamalarda, ''Bu sadece cami olarak ibadete açma değil, ulusal haklarımız için de büyük bir tehlike'' vurgusunda bulunuldu. 'Türkler, Ayasofya'dan dışarı'' diye slogan atan gruba karşı elçilik önünde Yunan polisi barikat oluşturdu.