Yunanistan'dan Dört kişi Girdiler, İkisi Aranıyor

Yunanistan'dan Dört kişi Girdiler, İkisi Aranıyor

Özdemir Sabancı suikasti ile ilgili zanlılar, zamanaşımına 14 ay kala yakalandı yakalanan iki zanlının ardından, Yunanistan'dan beraber geldikleri belirlenen iki kişi ve bağlantılı olan iki kişi daha aranıyor

abancı suikastı sonrası 20 yıldır kırmızı bültenle aranan DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Türkiye’ye sızacağı istihbaratı üzerine güvenlik güçleri teyakkuza geçti. 100 kişilik özel ekip 20 gün boyunca büyük bir özenle çalıştı. Bodrum’dan Çanakkale’ye kadar olan tüm sahil kesimi mercek altına alındı. Ekipler 24 saat sahilleri ve denizi gelişmiş kameralar ve sahil güvenlik gemileriyle gözetlemeye aldı.  
Fadik Adıyaman’ın üzerinden çıkan sahte kimlikte ismi bulunan kadın emniyete götürülerek ifadesi alındı. Yunanistan'dan beraber geldikleri belirlenen iki kişi ile burada yardımcı oldukları söylenen iki kişi ise aranıyor. 
Denizden kaçak olarak Türkiye'ye giren ve Ankara'da eylem hazırlığındayken Söke Otogarı'nda yakalanan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol'un üzerinden 'Zeynel Abidin Gümüş' ve AK Parti İstanbul binalarına saldırı gerçekleştiren Fadik Adıyaman'ın üzerinden ise 'Hatice Çalışkan' isimlerine düzenlenmiş sahte kimlikler çıkmıştı.
Bu arada Aydın Söke'deki operasyonda gözaltına alınan DKKP/C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, Aydın'daki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman emniyette ifade vermezken, ikilinin Söke’den belirledikleri isimler adına sahte kimlik düzenledikleri saptandı. Akkol ve Adıyaman’ın insan kaçakçılarının yardımıyla bot ya da bir tekneyle Didim’e geçtikleri değerlendiriliyor. Çiftin geceyi ormanlık alanda ya da sahilde geçirdiği sanılıyor. Akkol ve Adıyaman’ın gitar kılıfını Yunanistan’dan, ısıtıcıyı ise Söke’den aldığı, yeni kıyafet alarak ıslak ve çamurlu giysilerini değiştirdikleri tespit edildi.
YUNANİSTAN SAKLADI
Yunanistan’a 2000’li yılların başlarında gelen ve “Çetin Bayır” adıyla “siyasi mülteci” kabul edilen Akkol, Yunan İstihbarat Teşkilatı’nda (EYP) “Hristo” kod adı ile biliniyordu. Yunan “Crash” dergisine göre, Atina’daki DHKP-C’lileri Türkiye hakkında bilgiler almak için kullanan EYP, Akkol’un gerçek kimliğini biliyor, ancak “Türkiye’nin, Yunanistan’ı terörist barındırmakla suçlamaması için ses çıkarmıyordu”. Akkol’un örgüt içindeki kod adı ise “İsa” idi.

Yunan Polisi’nin 10 Şubat 2014’de Atina’nın Gizi semtinde Genadiu sokağı 43 numaraları apartmanın bir dairesinde çok sayıda silah ve büyük miktarda patlayıcı madde ile yakalanan İsmail Akkol, Atina ve Larisa cezaevlerinde 17 ay yattıktan sonra geçen yıl temmuz ayı sonlarında tahliye edildi.
Yunan Polisi’nin “kimliği meçhul bir şahsın ihbarı üzerine yaptığı baskında, örgütün önde gelen isimlerinden “Abi” kod adlı Hüseyin Fevzi Tekin, Bilgehan Karpat ve Mehmet Ali Yılmaz ile birlikte yakaladığı İsmail Akkol, Yunan komşularına “Suriyeli boyacı” olduğunu söylüyordu.
FADİK ADIYAMAN
Fadik Adıyaman ise DHKP-C’nin Atina’daki her etkinliğinde hep en ön safhada idi. Örgüt yandaşları, Fadik Adıyaman için “Hamile iken Türkiye’de işkence görmüş ve düşük yapmıştı” iddiasında bulundular. Adıyaman, saldırı gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye giderken 30 Temmuz 2013’de Sakız adası açıklarında yakalanan DHKP-C üyeleri Hasan Biber, Mehmet Yayla ve Sinan Oktay Özen ile “işbirliği yaptığı” suçlamasıyla yargılandı. Tecilli olarak 3 yıl hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.