Yunanistan'da Radikal Değişimler Yapılacak

Yunanistan'da Radikal Değişimler Yapılacak

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Çipras, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada; ulusal egemenliği sağlamak amaçlı radikal değişiklikler yapılması için hükümeti görevlendirdiğini ifade etti. Çipras, "Karşılıklı olarak yıkıcı bir çatışmaya girmeyeceği

Yunanistan'ın yeni başbakanı Alexis Çipras ilk bakanlar kurulu toplantısında seçmenlerin ulusal egemenliği tekrar sağlamak amacıyla radikal değişiklikler yapması için hükümete görev verdiğini, buna karşılık ülkenin alacaklılarıyla müzakerelerde sorumlu davranacağını söyledi.

Başında bulunduğu radikal sol partinin Pazar günkü genel seçimlerde kazandığı zaferin ardından Yunanistan'a bakışın değişmeye başladığına dikkat çeken Çipras, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu ile çatışmaya girmemeye özen göstereceğini belirtti.

Kabinenin ilk toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada Çipras, "Karşılıklı olarak yıkıcı bir çatışmaya girmeyeceğiz, ancak boyun eğme politikasına da devam etmeyeceğiz" dedi. Çipras, Cuma günü euro bölgesi maliye bakanları grubu başkanı Jeroen Dijsselbloem ile "yapıcı" bir görüşme yapmayı hedeflediğini belirtti.

Hükümetin bütçede denge yakalamaya çalışacağını ancak milli gelirin yüzde 175'ini aşan ülke borcunu ödemek için "gerçekçi olmayan bütçe fazlası" oluşturmaya çalışmayacağını ifade eden Çipras, önceliğin patronaj, rüşvet ve işsizlik karşıtı politikalara verileceğini belirtti.