Yunanistan'da Kader Oylaması

Yunanistan'da Kader Oylaması

Yunanistan bugün kreditörlerle varılan anlaşma gereği reform paketinin şart koşulan ilk 5 maddesi ile ilgili yasa tasarısını oylayacak.

Yunan Parlamentosu’nda bugün geceyarısından sonra yapılacak oylama komşunun kaderini belirleyecek.
SYRİZA FİRE VEREBİLİR

Tasarının muhalefet partilerinin yani merkez sağcı Yeni Demokrasi, liberal Potami ve sosyalist Pasok desteği ile kabul edileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Buna karşı, son ana kadar bir değişiklik olmazsa 300 üyeli parlamentoda 149 sandalyesi bulunan iktidardaki SYRİZA’nın 30 civarında fire vermesi bekleniyor. Böyle bir durumda, tasarı oylanmakla birlikte, 162 milletvekili bulunan SYRİZA ile popülist milliyetçi Bağımsız Yunanlılar (ANEL-13 milletvekili) partisi koalisyon hükümeti parlamentodaki çoğunluğu kaybedecek.
ANLAŞMAYI GERİ ÇEVİR
Enerji Bakanı ve SYRİZA’nın bileşimlerinden olan “Sol Platform”un lideri Panayotis Lafazanis, Başbakan Aleksis Çipras’dan son anda bile olsa anlaşmayı geri çevirmesini istedi. Lafazanis “Başta Almanya olmak üzere ortaklarımız, Yunanistan sömürgeleri imiş gibi davrandılar” dedi. Hükümetin küçük ortağı ANEL ise bugünkü oylamada “Evet” oyu kullanacağını açıkladı. Buna karşı reform paketinin diğer maddeleri için yapılacak oylamalarda red oyu kullanabileceği sinyalleri verdi.
Kaynak : Hürriyet