Yunanistan seçim zaferini böyle gördü

Yunanistan seçim zaferini böyle gördü

Yunanistan basını, Türkiye'de gerçekleştirilen mahalli seçimleri yakından takip etti. Birçok gazete, sayfalarında Erdoğan hükümetinin kazandığı seçim zaferine vurgu yaptı.

Ülkenin en çok satan gazetelerinden Eleftherotipia, “Sultan Erdoğan mağlubiyete bile izin vermedi” başlıklı haberinde, Erdoğan'ın zafer kazandığına dikkat çekti. Gazete, seçim sonuçlarının ajanslar tarafından farklı şekilde geçildiğini de belirtti. Gazete ayrıca, “Erdoğan 2009 belediye seçimlerinden de yüksek oy aldı ve rakiplerinin dilini yutturdu” yorumunda bulundu.

Ethnos gazetesi ise, “Erdoğan'ın büyük seçim zaferi” başlığını kullandı. Gazete ayrıca, “Türk Başbakanı belediye seçimlerinden kazançlı çıktı. Seçimlerde kan aktı, 8 ölü” başlıklarını kullandı. Bir başka gazete 'Proto Thema', internet sitesinde “Erd?ğan'ın seçim zaferi” başlığını kullandı. Gazete ayrıca, Erdoğan'ın “Montaj siyaseti kaybetmiştir” açıklamasında bulundu, "Kaset ve ekonomik skandallarına rağmen seçimi kazanmayı başardı” yorumunu getirdi. Gazete Başbakan'ın balkon konuşmasına da değinerek, “Türk Başbakanı tüm ailesi ile balkona çıkıp poz verdi” yazdı.