Yunanistan İsrail ve Mısır ile Ortak Tatbikat Yapacak

Yunanistan İsrail ve Mısır ile Ortak Tatbikat Yapacak

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, temasları kapsamında geldiği Güney Kıbrıs’ta Yunanistan'ın Güney Kıbrıs Rum kesimi, İsrail ve Mısır ile ortak tatbikat yapacağını açıkladı.

Yunanistan Savunma Bakanı temasları kapsamında geldiği Lefkoşa’da Güney Kıbrıs Rum kesiminin Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Kammenos, Yunanistan'ın Kıbrıs'ın uzağında olmadığını kaydederek, "Yunanistan buradadır" dedi. Yunanistan Koalisyon Hükümetinin küçük ortağı ANEL partisinin de lideri olan Kammenos, Türkiye'ye ait araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın, Güney Kıbrıs Rum kesiminin sözde münhasır ekonomik bölgesinde bulunmasının "açık bir tahrik" teşkil ettiğini öne sürdü. Yunanistan'ın Güney Kıbrıs Rum kesimi, İsrail ve muhtemelen Mısır ile de ortak tatbikat yapacağını açıklayan Kammenos, Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi arasındaki ortak savunma doktrininin yeniden yapılanması yönündeki bir soruya önümüzdeki dönem için bir dizi çalışmanın yapılacağını kaydetti.
Güney Kıbrıs Rum kesimi Savunma Bakanı Fokaidis ise, Atina'nın Lefkoşa'ya verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Yunanistan ve Kıbrıs'ın bölgede istikrar, güvenlik ve demokrasinin temel unsurları olduğunu bildirdi. Fokaidis, Kıbrıs'ın egemenlik haklarını her türlü tehdide karşısında korumaya da kararlı olduğunu kaydetti.