Yunan Uçakları Türk Hava Sahasını Taciz Etti

Yunan Uçakları Türk Hava Sahasını Taciz Etti

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında silahsız keşif gözetleme uçuşu icra eden CN-235 deniz karakol uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından, bir kez önleme ve toplam 2 dakika 12 saniye süreyle üç kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirildi.

Buna göre, dün Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca iki harp gemisi ve bir deniz karakol uçağıyla BM ile NATO görevleri, 13 harp gemisi ve iki deniz karakol uçağıyla milli görevler icra edildi.

Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında silahsız olarak keşif gözetleme uçuşu icra eden bir CN-235 deniz karakol uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından, bir kez önleme ve toplam 2 dakika 12 saniye süreyle üç kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu. Deniz karakol uçağının taciz edilmesini önlemek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 uçağı, Balıkesir'den kalkarak bölgeye hareket etti. Bunun üzerine Yunanistan'a ait F-16 uçakları tacizi keserek bölgeyi terk etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca dört F-16 ile Hatay-Gaziantep üzerinde hava muharebe devriye görevi icra edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı da bir arama kurtarma gemisi ve bir sahil güvenlik uçağıyla Ege'de, dört botla Türkiye-Suriye deniz hududunda sahil güvenlik görevleri gerçekleştirdi