Yunan Başbakan için Sıraya Girdiler

Yunan Başbakan için Sıraya Girdiler

Yunanistan'da seçimleri radikal sol hareket SYRIZA'nın kazanmasının ardından Türkiye'de muhalefette "SYRIZA seferberliği" başladı.

Hem HDP, hem CHP, SYRIZA'yı ve Başbakanlık koltuğuna oturan SYRIZA lideri Aleksis Tsipras'ı ziyaret için adeta yarışa girdi.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Yunanistan'da seçimleri kazanan SYRIZA'yı ve hükümet üyelerini ziyaret edeceğini açıkladı.
CNN Türk'e konuşan Yıldız, ziyarete giderken Yunan iç savaşında faşistlere karşı mücadele eden Mihri Belli'nin mezarından toprak da götüreceğini söyledi.
HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da Mart ayında Atina'ya gideceklerine ilişkin haberler basına yansıdı.
DEMİRTAŞ YUNANCA TWEET ATMIŞ, HDP KUTLAMIŞTI
Yunanistan seçimleri sonrasında HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Yunanistan’da seçimi kazanan Aleksis Tsipras öncülüğündeki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) için kutlama mesajı yayınlamışlardı. Demirtaş ayrıca Tsipras'a seçim sonuçlarının kesinleştiği akşam da Twitter'dan Yunanca kutlama mesajı göndermişti