Yükselir: Öcalan'ın Mesajına Katılıyorum

Yükselir: Öcalan'ın Mesajına Katılıyorum

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir TRT Türk'te ekranlara gelen Manşetten programına katıldı..

Sevilay Yükselir Diyarbakır'da yapılan Newruz kutlamaları Öcalan'ın mektubunun okunması ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu..

İnsanlar artık barış istiyor

Diyarbakır'da halk barış istiyor. Bu sene gidemedim ama geçen seneki Nevruz'la aynı atmosfer hakimdi artık insanlar barış istiyor. Sokaklarda artık o eski kasvetli hava yok..

17 Aralık operasyonun asıl hedefi çözüm süreci

17 Aralık operasyonunun ve sonrasında yapılanların hedefi aslında çözüm sürecidir. Gülen örgütünün ve dış güçlerin asıl hedefi tamamen çözüm süreci ve sokakları karıştırmaktır. Ama bugünkü Nevruz'la insanlar bunlara tokat gibi bir cevap verdi. Türkler ve Kürtler elele verdiğinde Türkiye bölgenin en önemli gücü olacaktır. İşte bu yüzden Gülen'i kontrol eden dış güçler çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını kesinlikle istemiyor.

Öcalan'ın mesajına katılıyorum

Bir çözüm süreci başlattık ve sonunu getirmeliyiz. Öcalan'ın o mesajına kesinlikle katılıyorum bu iş artık sonuca ulaştırmalı ancak hükümet şuan devlet içinde paralel çete ile uğraştığı için süreç yavaş işliyor.. Kürtler bölünmek istiyor diye tartışmalar yapılıyor ancak ne Kürtler ne Türkler böyle bir şey istemiyor. Türkler Kürtlere empati yapmalı ve Kürtlerin sorunları ve isteklerini anlamaya çalışmalı..

Kürtler paralel örgütün amacını anladı

Gülen'in kontrolünde olan bir örgüt var ve bunların amacı çözüm sürecini baltalamak ama Kürtler bunların amacını anladı. Öcalan bu örgüte destek verilmeyeceğini ve çözüm sürecinde geri adım atılmayacağının mesajını verdi. Kürt halkı da bu mesajı aldı..

Twitter'ın kapatılması

Twitter'ın hayatımızın bir parçasını olduğunu sabah anladım, Twitter çok önemli ancak bunun nasıl kullanıldığı da önemli. Facebook'ta herhangi bir sorun yaşadığınızda muhatap bulabiliyorsunuz ancak Twitter'de böyle değil. Ben Twitter'da yüzlerce kez hakarete maruz kaldım avukatım aracıyla şikayette bulunduk ancak muhatap bulamıyoruz.. Twitter Türkiye'yi muhatap almıyor bu yüzden bu konuda Türkiye'nin tutumunu destekliyorum.