Yüksekova'da 2 Kişi Öldü

Yüksekova'da 2 Kişi Öldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile beraber başlatılan barikat ve hendek kaldırma operasyonu esnasında 2 kişi Öldü

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde operasyonlar sırasında 17 yaşındaki Reşit Avcı ve 29 yaşındaki Naim Noyan yaşamını yitirdi. Olaylar sırasında 1 kişi de yaralandı.

VATANDAŞ PROTESTO ETTİ

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde dün saat 20.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokağa çıkma yasağı ilan ettikten sonra, mahalle aralarındaki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için de kapsamlı operasyon başlattı. Operasyonlar ilçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde yoğunlaşırken, bazı kişiler de evlerinin balkonlarından ve pencerelerden tencere ve tava çalarak operasyonları protesto etti.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gece boyunca süren operasyonlar sırasında sık sık patlama ve silah sesleri duyuldu. Hendek kapatmaya giden polislerle mahalle aralarında PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler arasında zaman zaman silahlı çatışmalar çıktı. Çıkan çatışmalar sırasında ise ilk belirlemelere göre 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan'ın öldüğü ve 1 kişini de yaralandığı belirtildi.

Ölen 2 kişinin cenazelerinin Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, ilçedeki sokağa çıkma yasağıda sürüyor

NUSAYBİN'DE 11 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesi kaymakamlığı tarafından 15 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, 11 mahalle için 08.00 ile 16.00 saatleri arasında geçici süreliğine kaldırıldı. Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının geçici olarak kaldırılma sebebinin ise elektrik ve su arızalarının giderilmesi olduğu açıklandı.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 15 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı, 11 mahalle için 08.00 ile 16.00 saatleri arasında geçici süreliğine kaldırıldı. Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde ise yasağın devamına karar verildi. Nusaybin Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuru şöyle:

"Nusaybin ilçemizde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili hükümleri gereğince ilçemiz merkezi genelinde 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 21.00 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

İlçemizde yaşanan elektrik, su ve altyapı arızalarının giderilebilmesi ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını temin edebilmeleri amacı ile 21.11.2015 Cumartesi günü 08:00 – 16:00 saatleri arasında, Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve Dicle Mahallesi hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağı geçici olarak kaldırılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."