Yüksekdağ'dan Dokunulmazlık Tehdidi

Yüksekdağ'dan Dokunulmazlık Tehdidi

Figen Yüksekdağ, dokunulmazlık oylamasında evet diyenleri 'böyle büyük bir suça ortak olmanın hesabını verecekler' cümleleriyle tehdit etti.

DP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekillerinin "dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla" ilgili Kürtçe 'Jın' adıyla kurulan Jın Haber Ajansı (JINHA)'ya  konuştu.

Ensonhaber'in derlediği bilgiere göre; Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili evet oyu verecek olan vekilleri tehdit eden Yüksekdağ, "Hesabını verecekler" dedi.

Yüksekdağ sözlerinin devamında "Evet diyenler, AKP saray iktidarının çok trajik bir biçimde alt üst oluşunu görecekler" ifadelerini kullandı.

"HERKES VERDİĞİ TUTUMLA ANILACAK"

"Biz yasa tasarısı önümüze geldiğinde HDP grubuyla tam katılım mecliste olacağız. Bizler tüm Türkiye Mezopotomya ve Ortadoğu'ya sesleneceğiz. Tarihe sesleneceğiz. Çünkü yarından itibaren yaşanacak o iki üç günlük süreç tarihi bir dönüm noktasıdır. Ve herkes bu dönüm noktası içinde söylediği söz verdiği tutumla anılacak.

"EVET DİYENLER HESABINI VERECEK"

Bizler de bu tarihte direnenlerin sözü olduk. İşte bu tarihsel kavşakta halklarımızın sözünü, onların iradesini konuşacağız. Dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullananlar, 'evet' diyenlerde tarihin hükmünde ve halklarımızın nezdinde mahkum olacaklar. Bu mahkumiyeti bertaraf etmeleri kolayca sırtlarından atmaları mümkün değil. Saray'ın müdahalesiyle böyle büyük bir suça ortak olmanın hesabını verecekler.

"GÖRECEKLER"

Bizim açıklamayacak verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Bu tasfiyeye 'evet' diyenler AKP saray iktidarının çok trajik bir biçimde alt üst oluşunu görecekler."