"YSK'nın KHK Kararı Ak Parti'li Vekilleri Şaşırtmadı"

"YSK'nın KHK Kararı Ak Parti'li Vekilleri Şaşırtmadı"

Selvi: YSK'nın KHK kararı Ak Parti'li vekilleri şaşırtmadı, belli ki...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün AK Parti kulisine girdiğini belirterek "YSK’nın KHK’lıların oy kullanamayacağı yönündeki talebi reddettiği haberi geldi. Ama AK Parti milletvekillerinde bir şaşkınlık görmedim. Belli ki KHK’lılarla ilgili talep onların da içine pek sinmemiş" dedi.

Abdulkadir Selvi, "Meclis’ten özel kulisler" başlığıyla yayımlanan yazısında kabine tartışmalarına ilişkin ise şöyle yazdı:

'Yeni sistemde milletvekilleri bakan olamıyor ama seçimlerden sonra parti yönetiminde ve kabinede değişiklik olacak mı beklentisi de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK toplantısında kabineye verdiği güçlü destekten sonra kabinede değişiklik beklentisi azaldı. En azından birkaç ay içinde değişiklik olmaz deniliyor. Hani çocuktan al haberi derler ya, öyle oldu. 23 Nisan cumhurbaşkanına kabine değişikliği soruldu. Çocuk cumhurbaşkanı, ’Zaten yeni kabinem burada’ dedi. Ama ilginç olanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gülerek araya girip ’Sanki benim söyleyeceklerimi söyledi yahu’ demesiydi.

Akşamki Meclis resepsiyonunda da gündem YSK ve Kabine değişikliğiydi. Kabine değişikliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorduk. Çok net bir yanıt verdi, ‘Birileri istedi diye yaparsak istikrar kalmaz’ dedi.

Hani bir dönemler AK Parti’nin bir sloganı vardı ya onu hatırladım. Erdoğan kabineye, ‘Durmak yok yola devam’ dedi.'

Yazının tamamı için tıklayınız.