YSK: KHK İle İhraç Edilenler Oy Kullanabilir

YSK: KHK İle İhraç Edilenler Oy Kullanabilir

Yüksek Seçim Kurulu ilk olarak, KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanabileceğine karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK),AK Parti ve MHP İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarına ilişkin mesai sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu ilk olarak, KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanabileceğine karar verdi. AK Parti, KHK'lıların oy kullanmasını iptal gerekçesi olarak YSK'ya sunmuştu
AK Parti ve MHP İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarına ilişkin ikinci gün mesaisinde flaş kararlara imza attı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığı bilgilere göre YSK, AK Parti’nin KHK ile görevlerinden ihraç edilen isimlerin seçimde oy kullanamayacağına dair itirazını reddetti. YSK, KHK’lıların oy kullanabileceğine karar verdi.

YSK, AK Parti’nın kısıtlı seçmen, ölü seçmen, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyelerinin araştırılması hususunu ise kabul edilerek, bu yönde ara karar verildi.

Bu karar ile usulsüz seçmen olduğu iddia edilen yaklaşık 41 bin 132 seçmenin durumu araştırılacak. Ayrıca kamu görevlisi olan sandık kurulu üyelerinin durumu da araştırılacak. YSK bu araştırmaların ardından İstanbul için nihai kararlarını verecek.