YPG'den Tekfircilere Karşı "Savaşacağız" Açıklaması

YPG'den Tekfircilere Karşı "Savaşacağız" Açıklaması

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Felluce'den sonra Musul'u da ele geçirmesi ardından yaptığı...

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Felluce'den sonra Musul'u da ele geçirmesi ardından yaptığı açıklamada Batı Kürdistan'ın savunma gücü YPG, Güney Kürdistan'ı çetelere karşı savunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri bugün Musul kentinin denetimini ele geçirdi. Cumartesi günü yeni saldırı dalgası başlatılmıştı. Daha önce Ocak ayında Anbar eyaletindeki Felluce kentinin tümü ile Ramadi ketinin bazı mahalleleri IŞİD tarafından ele geçirilmişti.

YPG Genel Komutanlığı bugün yaptığı yazılı açıklamada, "IŞİD çetelerinin Xaneqin, Celewla ve Tuz Hurmatu'da YNK binalarına yönelik vahşi ve terörist saldırıları sonucunda onlarca Güney Kürdistanlı vatandaşımız şehit düştü ve bir çoğu da yaralandı.  Ayrıca Musul vilayetinde sivil vatandaşlara yönelik karanlık güçlerin katliamları ve vatandaşların göçe zorlanması, tüm Kürt halkına yönelik bir saldırıdır. Bu saldırıları Kürtlerin tüm kazanımlarına yönelik saldırılardır" dedi.

IŞİD çetelerinin karanlık güçlerin desteğiyle bir yılı aşkın bir süredir Kürt halkına karşı saldırılarda bulunduğunu belirten YPG, "Biz YPG olarak, bir buçuk yıldır ultra radikal grupların bu saldırılarına karşı mücadele ediyoruz. Bir çok kez tüm taraflara yaptığımız açıklamalarda, IŞİD çetelerinin Kürt halkına karşı saldırı planları yaptığını ve amaçlarının Kürt halkını yok etmek olduğunu söyledik. Bu çetelere karşı direnişimizde, çok tecrübe edindik ve savaşçılarımız kanları ile tarih yazdılar" diye belirtti.

PEŞMERGE İLE AYNI CEPHEDE YER ALACAĞIZ

Güney Kürdistan'a destek vermeye hazır olduklarını bildiren YPG Genel Komutanlığı, "YPG güçleri Güney Kürdistan halkının acısını paylaşıyor ve kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor.  Buradan ilan ediyoruz, çetelere karşı Güney Kürdistan halkı ve peşmerge güçleriyle aynı mevzide yer alacağız. Güney için desteğe hazır olduğumuzu ilan ediyoruz ve Güney'e askeri uzmanlarımızı yardım için göndermeye de hazırız" dedi.

YPG son olarak, tüm Kürdistan halkına birliklerini güçlendirme, parti çıkarlarından uzak birlikte direnmeye çağırdı.

Fıratnews...