YPG’den IŞİD saldırılarına ilişkin açıklama

YPG’den IŞİD saldırılarına ilişkin açıklama

YPG’den IŞİD saldırılarına ilişkin açıklama

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) başta Cerablus ve Til Ebyad olmak üzere değişik merkezlerden güç, silah ve cephane takviye ederek şehre saldırılarını arttırdığını belirtildi.
Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan haberde, YPG, son 24 saate üç cephedeki şiddetli çatışmalarda 70 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, bomba yüklü bir intihar saldırısı teşebbüsünün boşa çıkarıldığını açıkladı.
YPG tarafından yapılan açıklama şöyle:
“DAIŞ çetelerinin Kobani’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 28’nci gününde devam etmektedir. Güçlerimizin direnişi karşısında darbeler alan çeteler başta Cerablus ve Gire Spî (Til Ebyad) olmak üzere değişik merkezlerinden güç, silah ve cephane takviyesinde bulunarak şehre yönelik saldırılarını arttırmaktadır. Her üç cephede de DAIŞ çetelerinin şiddetli saldırılarına karşı güçlerimiz sınırlı imkânlarla fakat büyük bir irade ve kararlılıkla direnmektedir.
“Doğu cephesinde saldırılarını yoğunlaştıran çeteler ile güçlerimiz arasında tüm gün ve gece boyunca yoğun ve aralıksız çatışmalar yaşanmıştır. Bu cephede güçlerimizin tespit edebildiği 17 çete üyesi öldürülmüştür.
“Güneydoğu, Miştenur cephesinde de çeteler, bombardıman eşliğinde birçok kez saldırı düzenlemiştir. Saldırıları püskürtülen çetelerden 11’i güçlerimiz tarafından öldürülmüştür.
“Batı cephesinde ise güçlerimiz kırsalda bulunan bir çete noktasına yönelik saldırı düzenlemiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç imha edilmiş, 6 çete üyesi de öldürülmüştür.
“Son 24 saat içinde çetelerin en yoğun saldırı düzenlediği güney cephesinde de güçlerimiz görkemli bir direniş sergilemiş ve çetelere ciddi darbeler vurmuştur. Çeteler bu cepheden bomba yüklü bir kamyonla saldırıda bulunmuş, bomba yüklü araç güçlerimiz tarafından çeteler içinde patlatılarak imha edilmiştir. Yine yoğun bombardıman altında güçlerimizin mevziilerine sızmak isteyen bir grup çete pusuda vurularak imha edilmiştir. Güçlerimiz ayrıca çetelere ait 1 aracı içindeki çetelerle birlikte imha etmiştir. Bu cephede tespit edilebilen 36 çete üyesi öldürülmüştür.
Çete saldırıları ve güçlerimizin bu saldırılar karşısında yürüttüğü direniş devam etmekte, her üç cephede de yoğun ve şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır.”
Ayrıca YPG,  Serêkaniyê’de de bir operasyon başlatıldığını belirterek bu operasyonda, biri IŞİD emiri olmak üzere 26 IŞİD’linin öldürüldüğünü bir YPG’linin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.
- See more at: http://www.islamianaliz.com/haber/ypgden-isid-saldirilarina-iliskin-aciklama/10525/#sthash.Q6SWTfJN.dpuf