YPG, Türkiye sınırına bayrak dikti

YPG, Türkiye sınırına bayrak dikti

YPG, Türkiye sınırına bayrak dikti

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. 39 gündür gözlerin çevrildiği Kobani'de aralıklarla çatışmalar sürerken, keşif uçuşları yapan uçaklar, bombardıman yapmadı. Kentin doğu bölgesinde ise IŞİD militanlarını gerilettiği öğrenilen YPG güçleri, Türkiye sınırına yakın bir noktadaki yüksek bir binaya bayraklarını astı.
ÇATIŞMALAR YENİDEN ŞİDDETLENDİ
Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, 39 gün önce doğudaki Telabyad ile batıdaki Carablus'tan saldırı başlattı. IŞİD'in saldırısından kaçan binlerce kişi evlerini terk etti ve Türkiye'ye sığındı. Günlerdir Kobani'de devam eden çatışmalar, son 2 gündür yeniden şiddetlendi. Gece boyu yoğun çatışmaların yaşandığı Kobani, yeni güne ise daha sessiz başladı. Aralıklarla süren çatışmalar sırasında zaman zaman meydana gelen patlamaların ardından oluşan duman Türkiye tarafından da görülüyor.
SINIRDAKİ BİNAYA BAYRAK
Yoğun olarak Kobani'nin doğu ve güney bölgelerinde süren çatışmalarda bazı YPG'lilerin kamyonet üzerindeki doçka ile ateş etmeleri de kameralara yansıdı. Sokak çatışmalarının sürdüğü Kobani'de, doğu bölgesinde bulunan Türkiye sınırına birkaç yüz metre uzaklıktaki 5 katlı bir binaya YPG güçlerinin bayraklarını astığı görüldü. Kobani semalarında keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının önceki günlere oranla bugün hiç bombardıman yapmaması dikkat çekti.