YPG-ÖSO Çatışması Yeniden Başladı

YPG-ÖSO Çatışması Yeniden Başladı

Türkiye-Halep hattında Şubat ayından beri Suriyeli muhalif gruplar ile YPG arasında ilk kez çatışma yaşanıyor. Özgür Suriye Ordusu kaynaklarına göre...

Halep ile Türkiye arasındaki hatta bulunan stratejik Tel Rıfat kasabasının YPG tarafından ele geçirilmesinden bu yana bölgede Özgür Suriye Ordusu’ile (ÖSO) YPG arasında çatışma yaşanmıyordu.

Akşam saatlerinde YPG’nin Tel Rıfat’ın doğusundaki Şeyh İsa köyüne  saldırmasıyla cephe yeniden hareketlendi.

ÖSO kaynaklarına göre, YPG’nin saldırısı püskürtüldükten sonra, Tel Rıfat’ın kuzeyinde bulunan YPG denetimindeki Ayn Dakna’ya sürpriz bir saldırı düzenlendi. Gün boyu süren çatşmalar sonunda YPG güçleri bölgeyi ÖSO birliklerine terk etmek zorunda kaldı.

Çatışmalar ÖSO’ya bağlı birliklerin IŞİD’ile savaştığı bir zamanda meydana geldi. Al Jazeera’ya konuşan Suriyeli muhalifler gruplardan Cephe El Şamiye’den Nazım El Hafız, YPG’yi fırsatçılıkla suçladı:

“IŞİD, Dudyan ve Tel Hüseyin köylerini ele geçirmişti. Buraları ele geçirmek için hazırlık yaparken, YPG Şeyh İsa’ya saldırdı. Asıl amaçları Mera’yı almaktı. Şükürler olsun ki saldırıyı püskürttük ve beklemedikleri karşı bir saldırı ile iki köyü kurtardık. Doğuda IŞİD, güneyde Esed, batıda YPG ile savaşıyoruz.”

Kobani’ye 150 Amerikan askeri

Al Jazeera’ya bilgi veren YPG’li kaynaklar çatışmaların sürdüğünü ve bazı bölgelerin ÖSO tarafından ele geçirildiğini doğruladı.

Bölgede taraflar arasında bir ateşkes olmadığnı söyleyen YPG’li kaynak, bir süredir ÖSO'nun Şeyh Mahsud'u bombaladığını iddia etti.

YPG’li kaynak, Amerika ile varılan anlaşma sonucu Suriye’de PYD denetimindeki bölgeye yerleştirilmesi ön görülen 250 kişilik askeri danışmanlardan oluşan birliğin ilk bölümünün Kobani’ye ulaştığını söyledi. Buna göre yaklaşık 150 askerden oluşan Amerikan gücü, Suriye’ye ayak bastı.

 

 
 

 

 

Kaynak: Al Jazeera