YPG: Miştenur tepesinde “göğüs göğüse” çatışmalar yaşanıyor

YPG: Miştenur tepesinde “göğüs göğüse” çatışmalar yaşanıyor

YPG: Miştenur tepesinde “göğüs göğüse” çatışmalar yaşanıyor

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, Irak Şam İslam Devleti’nin(IŞİD) saldırılarına ilişkin açıklama yaparak, Miştenur tepesinde “göğüs göğüse şiddetli çatışmaların yaşandığını” belirtti. Dün geceki çatışmalarda 86 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve 17 YPG/YPJ savaşçısı yaşamını yitirdiği belirtildi.
IŞİD’in Rakka, Dera Zor, Hol ve Irak’tan takviye ettikleri yedek güç, tank, top ve ağır silah desteğinde tüm gücüyle saldırdıklarını vurgulayan YPG, “21’nci gününe giren saldırılara karşı güçlerimiz ve halkımız büyük bir irade sergileyerek, sınırlı imkanlara rağmen direnişini sürdürmektedir” dedi.
Son iki gün boyunca Kobani şehir merkezinin güneydoğu ucunda bulunan Miştenur tepesinde, şehrin güney ve doğu ucundaki çeşitli noktalarda ağır silah ve bombardıman eşliğinde saldırı düzenleyen IŞİD ile YPG güçleri arasında göğüs göğüse şiddetli çatışmalar yaşandığını belirten YPG, IŞİD’in ağır silahlarını şehrin yakınlarına konuşlandırarak kent merkezine top atışları yaptığını açıkladı.
YPG, son 24 saatte her 3 cephede yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen toplam 86 IŞİD üyesinin hayatını kaybettiğini bildirirken çatışmalarda 17 YPG/YPJ’lininde yaşamını yitirdiğini açıkladı