YPG: Kobani hiçbir zaman düşmeyecek

YPG: Kobani hiçbir zaman düşmeyecek

YPG Genel Komutanlığı, basında yer alan haberlerin tamamen hayal ürünü olduğunu belirterek “Kobani düştü’ diyenler hayal görüyor. Kürt halkı ve dostları hiç merak etmesinler; Kobani asla düşmeyecek. Kobani IŞİD çetelerine mezar olacak” dedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani kentine girdiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını belirtti.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, YPG Komutanlığı Kobani’deki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, IŞİD’in 15 Eylül’de Kobani’yi işgal etmek için başlattığı saldırıların devam ettiğini belirterek, “Çete grupları Kobani’nin her üç cephesinde ağır silahlarla saldırarak ilerlemek istiyorlar” denildi.

YPG açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Biz YPG olarak, nasıl ki üç yıldır Rojava’da, Efrin’den Cezaa’ya kadar halkları ve değerleri koruduysak, şimdi de imkanlarımız ve şartlar ne olursa olsun, tarihi sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.

“Halkımız ve dostlarımız merak etmesin, Kobani hiç bir zaman düşmeyecek.  Kobani’ye giriş hiç bir şekilde mümkün değil. Kobani’de son yüzyılın direnişi gerçekleşecek ve Kobani, IŞİD’e mezar olacak.

“IŞİD’in yok oluşu ve yenilgisi Kobani’de başlayacak.  Kobani’nin her sokağı ve evi IŞİD’e mezar olacak. Kobani çevresindeki direniş büyüyecek ve IŞİD’i çökertecek, yenilgiye uğratacak.

“Bazı basın organları ve kaynaklar 18 gündür her gün IŞİD’in Kobani’ye girdiğini iddia ediyor. Bu doğru değil. Bazı çevrelerin bu hayali gerçekleşmeyecek. Biz YPG olarak, IŞİD’in çökertilmesi ve zaferin kazanılması için gerekli olan her şeyi yapacak.

“İyi bilinmeli ki, IŞİD’i Kobani ovasında kıracağız ve Batı Kürdistan ile Özgür ve Demokratik Suriye zaferini tüm dünyaya ilan edeceğiz.

“Tüm Kürdistan gençlerini, ama aynı zamanda özgürlük ve eşitlikten yana olan tüm gençleri saflarımıza katılmaya çağırıyoruz. Tarihi sorumluluklarınıza sahip çıkın. IŞİD’in vahşi saldırıları karşısında insanlık mücadelesine katılın.”

Kobani’de 24 saatlik bilanço

YPG Basın Merkezi ise Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik IŞİD saldırılarıyla başlayan çatışmaların dünkü bilançosunu açıkladı.

YPG, son 24 saatte yaşanan çatışmalarda IŞİD’e ait 3 aracın imha edildiğini, 29 IŞİD üyesinin de öldürüldüğünü belirtti.

Açıklamada, güney, doğu ve batı cephelerinde bu sabah başlayan çatışmaların da tüm şiddetiyle devam ettiği belirtildi.