YPG, IŞİD'in Türkiye'den Sızdığıİiddialarını Yalanladı

YPG, IŞİD'in Türkiye'den Sızdığıİiddialarını Yalanladı

Kobani'ye bugün saldıran IŞİD'lilerin Türkiye'den sızdığı yönündeki iddialar YPG tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı

IŞİD, Kobani'nin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir bölgesine bombalı araçla düzenlenen saldırılarla ilgili Türkiye'ye yöneltilen suçlamalara YPG'den yalanlama geldi. YPG, IŞİD üyelerinin Türkiye'den geldiğine dair bir delil bulunmadığını açıkladı. 

YPG Sözcüsü Redur Halil de Al Jazeera English'e yaptığı açıklamada IŞİD'in Kobani'ye kentin güneybatısından girdiğini açıklarken, "YPG üniforması giymiş bir grup IŞİD üyesi muhaliflerin bayrağını çektikleri 5 araçla Kobani'ye girdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bir bombalı aracı patlattılar" dedi. 

Redur Halil, 35 IŞİD üyesinin Kobani'nin içlerine doğru yayıldığını belirtirken, "YPG güçleri tarafından etrafları sarıldı. Çatışmalar sonucu 10 IŞİD üyesi öldürüldü, 3'ü de Türkiye'ye kaçtı. Bazı görgü tanıkları IŞİD'in Türkiye'den Kobani'ye girdiğini söylüyor ama şimdiye kadar IŞİD'in Türkiye'den geçtiğine dair kanıt bulamadık" açıklamasını yaptı.

HDP EŞBAŞKANI TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına çağrıda bulundu. Yüksekdağ, "Eğer, bu katliam, bu soykırım ve işgal girişimi, sizin desteğinizle gerçekleştirilmediyse, buyurun bunu kanıtlayın, biz de inanalım, Türkiye de inansın" dedi.

"Siyasi iktidar, hükümet, bu katliama destek vermediği söylemini, bu katliamı yönlendirmediği söylemini, kanıtlamak ve ispatlamak zorundadır" diyen Yüksekdağ, "Aksi durumda bizim kanıtlarımız, ispatlarımız, iddialarımız geçerlidir" diye konuştu.

HÜKÜMETTEN SERTE TEPKİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'li yetkililerin Türkiye'yi suçlayan açıklamalarda bulunması üzerine yaptığı açıklamada "Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum" dedi. Kurtulmuş, açıklama yapanların ne dediklerini farkında olmaları gerektiğini belirterek 6-7 Ekim olaylarında yaşananları hatırlattı.

Türkiye'den sızıntı iddialarını yalanlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Biliç de, olaydan sonra 63 yaralının Türkiye'ye getirildiğini, yaralılardan ikisinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldüğünü söyledi.