YPG: IŞİD'in Kobane'ye girdiği iddiası yalan

YPG: IŞİD'in Kobane'ye girdiği iddiası yalan

YPG: IŞİD'in Kobane'ye girdiği iddiası yalan

PG, Kobane'deki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, IŞİD çetelerinin 15 Eylül'de Kobane'yi işgal etmek için başlattığı saldırıların devam ettiğini belirterek, "Çete grupları Kobane'nin her üç cephesinde ağır silahlarla saldırarak ilerlemek istiyorlar" dedi.
Açıklamada, "Biz YPG olarak, nasıl ki üç yıldır Rojava'da, Efrin'den Cezaa'ya kadar halkları ve değerleri koruduysak, şimdi de imkânlarımız ve şartlar ne olursa olsun, tarihi sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" denildi.
YPG açıklamasında şunlar ifade edildi:
"Halkımız ve dostlarımız merak etmesin, Kobane hiç bir zaman düşmeyecek.  Kobane'ye giriş hiç bir şekilde mümkün değil. Kobane'de son yüzyılın direnişi gerçekleşecek ve Kobane, IŞİD'e mezar olacak.
IŞİD'in yok oluşu ve yenilgisi Kobane’de başlayacak.  Kobane'nin her sokağı ve evi IŞİD'e mezar olacak.  Kobane çevresindeki direniş büyüyecek ve IŞİD'i çökertecek, yenilgiye uğratacak.
Bazı basın organları ve kaynaklar 18 gündür her gün IŞİD'in Kobane'ye girdiğini iddia ediyor.  Bu doğru değil. Bazı çevrelerin bu hayali gerçekleşmeyecek.  Biz YPG olarak, IŞİD'in çökertilmesi ve zaferin kazanılması için gerekli olan her şeyi yapacak.
İyi bilinmeli ki, IŞİD'i Kobane ovasında kıracağız ve Batı Kürdistan ile Özgür ve Demokratik Suriye zaferini tüm dünyaya ilan edeceğiz.”