Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yine Paralel Yapı üzerine

Hemen yorulmak yok. Bugünden yarına bir çözüm de yok.. IŞİD hemen bitmeyecek. Derin devlet ya da paralel yapı da öyle hemen bitmeyecek.. Aslında bu mücadele ilk insanla başladı ve kıyamete kadar da bitmeyecek. Kılık değiştirerek hep varolacak..

Bir tane IŞİD, bir tane paralel yapı yok.. Husi’leri nereye koyacaksınız Yemen’de, Sufileri nereye koyacaksınız Mali’de.. İşin içine derin yapılar karışınca Nijerya’da Boko Haram nereden nereye savruldu..

Pensilvanya’daki hoca, bağlılarına haber göndermiş, aman dövizle borçlanmayın diye.. Tabii nasıl olur da ABD, İsrail, Vatikan, AB; AK Parti ya da Erdoğan karşısında pes edebilir.. Çeyrek asırlık, milyarca dolar yatırım yapılan, dünyanın üçte ikisine yayılmış bir hareket nasıl bir anda tasfiye edilebilir! Erdoğan ya ölecek, ya kaçacak, ya aklını kaçıracak, ya da tutuklanacak.. Haşa Allah’la Cebrail’e ihtiyaç duymadan görüşen biri de buna işaret ediyorsa! Hz. Musa’nın ya da Hz. Peygamberin gözünün görmediğini gördüğü iddia edilen bir gözden söz ediyoruz.. Paralel yapının yanında böyle paralel bir din algısının olduğunu görmek gerek.

Anlaşılıyor mu şimdi rektörlük seçimlerindeki, HSYK seçimlerindeki direncin arkasındaki motivasyonun kaynağı neymiş. 

Hep kehanet ya da keşiflerinin gerçekleşmesini erteliyorlar. Şimdi HSYK seçimlerine odaklandılar.. Arkasından yıl sonuna doğru, özellikle de bütçe görüşmeleri ile başlayan süreçte ne yapacaklarsa yapacaklar..

CHP’nin hidayete ermesinin arkasında da bu plan yatıyor..

Erdoğan’ı tasfiye planlarının bini bir para. Suikast planından tutuklanmasına, sağlık sorunlarına, Erdoğan’ın terörist ilan edilmesinden, ekonomik kriz ya da siyasi krizle iktidardan uzaklaştırılmasına kadar bir sürü senaryo.. AK Parti’den, 3 dönem, dosyası bulunanlar ya da paralel yapıya iltisaklı kişilerin istifası ile CHP, MHP ve yeni oluşumun koalisyon kurması eski senaryo.. 

Cemaat yeni seçimlerde kimi nereden aday gösterecek, hangi partiyle işbirliği yapacaklar, ya da kime oy verecekler belli değil. Zaten CHP ve MHP oy kaybediyorken, bir de cemaate kontenjan tanıyacak halleri yok. Cemaatin öyle ciddi bir sosyolojik tabanı da yok..

Bu arada, kasetçi olanlar, cemaatle iltisaklı olanlar ya da 3 dönem şartından rahatsızlık duyanların da gidecekleri yer olmadığı gibi, Erdoğan’ı karşılarına alacak cesaretleri de yok..

Ne IŞİD ne de başka bir senaryo AK Parti’nin önünü kesmeye yetmiyor, aksine AK Parti’nin elini güçlendiriyor..

HSYK seçimleri, rektör seçimleri, emniyetteki ve ordudaki yapılar, yerel yönetimler ve bürokrasideki paralel yapının adamları hâlâ ısrarla direniyor.. Laf da dinlemiyorlar, kafa da tutuyorlar zaman zaman.. Oysa bu işin geri dönüşü olmadığını bilmeleri gerekir. Belki de gidecekleri yer olmadığı için direniyorlar.. Sempatizanlarını büyük ölçüde kaybettiler. En fazla çözülme sermaye ve iş çevrelerinde. 

Bir yandan da paralel yapı erimeye devam, ediyor. İnandırıcılıklarını ve ciddiyetlerini kaybediyorlar. Yapı herkes tarafından deşifre edilmiş durumda. Yargılamaların başlaması ile cemaat açısından durum daha da trajik bir hal alabilir..

Bayram sonrası arkası arkasına yeni operasyon dalgaları gelebilir. Silivri’de AK Parti mensuplarını yargılamak için hayal ettikleri koltuklarda bu kez kendileri oturabilirler..

Toplu lanet ayinleri, okumalar, üflemeler bütün hızı ile devam ediyor..

Hem Ankara, hem de Pensilvanya, bundan sonraki yol haritası için Washington’la görüşmeye devam ediyorlar.. Gülen yakın gelecekte ABD’yi terk etmek zorunda kalabilir.. Sanırım bunun için şu seçimlerin de bir sonuçlanması gerekir..

Ve tabii şu paralel devlet davasının açılması, bilgi, belge, tanık kim ve ne varsa ortaya konulması gerekir. ABD’den siz bir şey istiyorsanız, o konuda siz bu yapının içerideki uzantılarını tasfiye etmeniz gerekir.. Eğer zaten bu iş yapılırsa, ABD, AB, İsrail, İngiltere, Vatikan gibi ülkelerde bu ciddi bir iç politika sorunu olarak patlar.. P2 ya da İrangate gibi bir skandala dönüşür bu iş. Türkiye’de açılacak davalar, sayıları 150’yi bulan ülkelerde açılacak davalar için de yol gösterici olacaktır.

Paralel devlet konusu, Türkiye ile başlayıp biten bir konu değil. İlk etapta 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidar yapısını değiştirmeye yönelik bir proje.. Bunun için Müslümanların din algıları, siyasi tercihleri, ekonomik ve sosyal davranışları bu yapı üzerinden maniple edilecekti.. Onun için bu yargılama bütün İslam ülkelerinde de sıcak bir şekilde takip edilecektir..

Paralel yapı için geri sayım devam ediyor, onlar bunun farkında olmasa ya da kabul etmek istemese de.. Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 961 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar