Yılmaz Özdil'den CHP'lilere Baykal tepkisi

Yılmaz Özdil'den CHP'lilere Baykal tepkisi

Yılmaz Özdil, yeniden gündeme gelen Deniz Baykal'ın kaseti ile ilgili yazılarından dolayı CHP'lilerin kendisine ne tür suçlamalar yönelttiğini yazdı.

Deniz Baykal'la ilgili internete düşen görüntülerin ardından, Baykal koltuğu bırakmış ve kısa zaman sonra CHP Genel Başkanlığı'na Kılıçdaroğlu gelmişti. 

BAYKAL YANLISI YAZILAR YAZMIŞTI
O dönem medyanın önemli bir bölümünde Kılıçdaroğlu furyası patlamış Baykal kısa zamanda unutulmuştu. Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, o dönem kaleme aldığı yazılarda Baykal'a sahip çıkmış, ulusalcı kanadın tasfiye edilmeye çalışıldığını yazmıştı. Özdil şimdi ise Erdoğan'ın bu kaset konusunu bildiği iddiaları üzerine bir yazı daha yazıp "netice?" diye sordu. 

"BAYKAL'IN KÖPEĞİ İLAN EDİLDİM"
Baykal kasetinin 4 yıl sonra gündeme gelmesiyle olay yeniden hatırlandı. Yılmaz Özdil de 4 yıl önceki yazılarından dolayı bizzat CHP'liler ve ulusalcı köşe yazarları tarafından nasıl eleştirildiğini yazdı. Yılmaz Özdil o dönemle ilgili olarak "Baykal'ın köpeği ilan edildim." dedi. 

NETİCE?
İşte Özdil'in o yazısındaki bölümler;

"Baykal'a, bitirici darbe vurulmuştu. Silivri'ye gönderilemediği için. evine gönderilmişti. 

Kaset kurulduğunu, siyasetin dizayn edildiğini, ulusalcılann tasfiye edilmeye çalışıldığını, kral öldü yaşasın kral deyip, CHP'de koltuk kavgasına düşmek yerine, tezgâhı kuranın peşine düşmek gerektiğini, anlatmaya çalıştım. 

Vay sen misin bunlan diyen... Baykal'ın köpeği ilan edildim. Ki Deniz Baykal'la oturup bir çay içmişliğim bile yoktur. AKP'den para aldığım, bu para karşılığında CHP'liymiş gibi davrandığım iddia edildi.

Muğla'dan e-mail gönderip, ben de seni Atatürkçü biliyordum, koynumuzda yılan beslemişiz, Truva atısın diyen emekli öğretmeni, hiç unutamam mesela... Çok değer verdiğim meslek büyüklerim, ağır şekilde eleştirmişti, rüzgâra karşı yorum yapmamamı tavsiye eden, meslek hayatımın bittiğini söyleyen, halktan özür dilememi isteyen bile vardı. Netice?"