Yıldırım'dan İstanbul'a büyük müjde ile veda

Yıldırım'dan İstanbul'a büyük müjde ile veda

Hızlı trende önemli adımlar attıklarını yarın da Başbakan Erdoğan ile birlikte Eskişehir İstanbul hızlı treninin test sürüşünü yapacaklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı BinaliYıldırım bakanlığındaki devir teslim törenindekonuştu. Yıldırım,  uçağı insanların hayalindençıkardıklarını herkesin hizmetine açtıklarını bununla birlikte Marmaray gibi bir projeyigerçekleştirdiklerini Hızlı trende önemli adımlar attıklarını yarın da Başbakan Erdoğan ile birlikte Eskişehir İstanbul hızlı treninin testsürüşünü yapacaklarını açıkladı. 

Binali Yıldırım denizciliği, kara yolunu, iletişimi çok farklı noktaya getirdiklerini belirtirken 100 bin dolayında ulaştırma ordusu olduğunu ve halkın yüzünü ağrıtacak çalışmalaryaptıklarını,  ekibin birbirinin kuyusunu kazan değil, samimi birbirine destek olan bir ekipolduğunu söyledi.

11 YILDA YAPILANLAR İSTİKRARIN GÖSTERGESİ

"Sayın Başbakan bize güvendi yolumuzu açtı, zor zamanımızda hep yanımızda oldu, biz de ondan aldığımız güçle bu hizmetleri ve mutluluğu gururu milletimize yaşattık. Ülkemizingüven istikrarı neleri yapmaya kadir olğumuzu 11 yılda bize gösterdi. Osmanlı döneminden bugüne kadar hayal edilen, yarım yüzyıldır ihmal edilen demir yollarını ayağa kaldıran bu ekiple birlikte yer alma konumum oldu. 

Sayın başbakanın güveni ile İzmir Büyükşehir'e aday oldum. Tüm arkadaşlarımla  11 yıllıkbaşarı öykümüzü İzmir'e taşımak bize nasip olur diliyorum". 

Bakanlık görevini devralan Lütfi Elvan da İzmir'in Binali Yıldırım ile geri kalmışlıktan kurtulacağını yeni bir çehreye bürüneceğine inandığını söyledi. 

TORUNUN SÖZÜNÜ ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLDU

Bir ara gözleri dolan Binali Yıldırım,  son söz olarak ülkenin yüzünü ağırtmak için çalışan tüm arkadaşlarına teşekkür ederken görev sırasında hayatını kaybeden arakadaşlarına başsağlığı diledi aile ve çocuklarına da teşekkür etti. 

Yılıdırım: Bu sabah torunum bana telefonda dede çok mutluyum, seni daha çok göreceğim dedi. Öyle olur mu bilmiyorum ama aileme herşey için çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Kaynak: Haber7