Yıldırım: İzmir'i Kurtaracağız

Yıldırım: İzmir'i Kurtaracağız

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına başladı.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, kentte seçim çalışmalarına iş dünyasının örgütlü olduğu oda ve borsa ziyaretleriyle başladı. İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, makamında ağırladığı Yıldırım'a "Belediye başkanı olacak kişiden çok büyük beklentimiz var. Umarım siz başarırsınız. Bu yarıştan galip çıkarsınız" dedi. Yıldırım, "Anadolu'ya, yurtdışına gittiğimizde acıyarak İzmir'in halini anlatmaları ağrıma gidiyor. İnşallah bu kenti ayağı kaldıracağız kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmasında İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Demirtaş, Yıldırım'a başarılar dileyerek, "Belediye başkanı olacak kişiden çok büyük beklentimiz var. Umarım siz başarırsınız. Bu yarıştan galip çıkarsınız" dedi. Demirtaş, seçildiği taktirde Yıldırım'dan beklentilerini şöyle açıkladı:
 
"150 bin konut inşa edilmeli, lojistik merkezlerinin kurulması, Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin genişletilerek modernize edilmeli, Balık hali İzmir'e yakışacak şekilde deniz kıyısına taşınmalı, deniz, kültür ve turistik fonksiyonlarla birlikte bir cazibe merkezi haline getirilmeli, kruvaziyer turizmi geliştirmek için iskeleler yapılmalı ve homeport olabilmek için terminal inşa edilmeli, mega müze yer tartışmasının sonlandırılmalı, Kadifekale ile Agora arasına teleferik yapılmalı, İzmir'e birden fazla kongre merkezi kazandırılmalı, kongre turizminin geliştirilmeli, İnciraltı'nda mülkiyet haklarının gözetilerek, sağlık ve turizm hedefi doğrultusunda ortak mutabakat ile tekrar planlanmalı, en kısa zamanda İnciraltı'nın Sağlık Turizm Bölgesi olması ve yatırımlara başlanmalı, Kültürpark'ın çevresindeki duvarlar yıkılmalı ve Kültürpark bir kent parkı haline getirilmeli, Yenişehir Ticaret Merkezi altyapı ve ulaşım sorunları çözümlenmeli."
 
BİZİM HAYATIMIZ PROJE
 
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Demirtaş'ın önüne bir ev ödevi koyduğunu ancak bu kadar işin bir dönem başkanlıkla bitemeyeceğini belirterek, ikinci dönemin şart olduğunu belirtti. Yıldırım, İzmir'de projelere şüpheyle yaklaşıldığını, kentin yürüyemediğini tıkandığını öne sürdü. Yıldırım şunları söyledi:
 
"Bizim hayatımız proje. 11 yılda 4 bin proje tamamladık. Vatan toprağının her köşesinde projeler kendini gösteriyor. Planladığımız projeler de var. Kruvaziyerle limandan gelen misafirleri biz Agora'ya Kemeraltı'na götüremiyorsak konuşacak bir şey yok. Bunların hepsi kolayca çözülebilecek meseleler, yeter ki birbirimizin enerjisini tüketmeyelim. Yeter ki aynı hedefe doğru gidelim. Birbirimize şüpheyle yaklaşırsak 'bu proje düşünülüyor ama bunun arkasında ne var' dersek olmaz. Bu kurttur. Bu başladı mı en hayırlı iş bile yürümez tıkanır. Siz bütün adaylara eşit mesafedesiniz. Ben farklı bir şey istemiyorum ama İzmir'in geleceği İzmirli düşünecek, 'İzmir bu seçimlerde ne kazanacak' diyecek. Ahmet, Mehmet, Ali, Veli değil İzmir kazansın. Dışarıdan gelenler yabancı uzmanların görüşleri, bu kentin milletvekili olarak beni rahatsız ediyor. Bunu bu kente kimsenin bunu layık görme hakkı yok. Onun için biz siyasi hayatımızın yeni döneminde İzmir'le özdeşleyerek İzmir'de kent yenilemeden tutun, toplu taşıma konusu, kentin bir turizm ticaret cazibe merkezi haline gelmesi ve istihdam başta olmak üzere her türlü sorununun çözümüne talibiz. Eksik olan kentin tüm paydaşlarının aynı hedef uğruna bir araya gelmesidir."
 
'YAVAŞ KONUŞURUM AMA SOYADIM GİBİ İŞ YAPARIM'
 
Binali Yıldırım, iyi bir ekip kuracağını hatır gönül işi yapmayacağını ileri sürerek, şöyle devam etti:
 
"Bu bakan yavaş konuşur, ama soyadı gibi iş yapar. İzmir'de de bunu yapmak istiyorum. Yaptık ama yetki alanım içinde olmayan konuları yapamadım. İzmirli bize yerelde yetki verirse onları da yapacağız. 4 milyon insanın hayatına nasıl değeceğiz? Ne kadar gencimiz iş bulacak? Sonuçlar bunlar olması lazım. Bina, teleferik yapacaksınız bunlar lütuf değil bizim araçlarımızdır. İzmir'in seçimi sadece bu kentin seçimi değil, Ege Bölgesi'nin seçimi olacak. 10 milyon Ege Bölgesi'nin tüm illeri buradaki hareketlenmeden, rüzgardan etkilenecek. Bereket burada iklim burada yapar mıyız, yaparız. Yeter ki İzmir bize güvensin. İyi bir ekip oluşturacağız. Hatır gönül işi yapmayacağız. Tüm kesimlerini temsil edecek bir ekip oluşturacağız. Kimsenin ben bu işin dışında kaldım dememesi için azami önem göstereceğiz."
 
KAPLUMBAĞA HIZIYLA KAYBEDİLEN YILLARI YILDIRIM HIZIYLA GERİ KAZANACAĞIZ
 
Yıldırım'ın ziyaret ettiği İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, "Sonuç ne olursa olsun kazanan İzmir olsun" dedi.
 
Yıldırım da yeni yasaya göre seçilecek belediye başkanının yetkilerinin çok fazla olacağını, valilik görevinin bile sembolik bir hale geleceğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Kentin çöpü, suyu değil kentin gelişmesi, refahın artırılması, marka değerinin çok daha yükseklere çıkarılması, yerel yöneticilerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. İzmir yıllardır kaybettiği imkanları hızlı bir şekilde telafi edeceği yıllar olacak. İzmir'in kaplumbağa hızıyla kaybettiği yılları yıldırım hızıyla kazanmasını hedefliyoruz. Bunun için çalışacağız. İspat edilmiş bir proje stoğumuz var. Büyük projeler var. İzmir ölçeğinde 12 bin kilometrekarelik İzmir sathında sizlerle sürekli çok güzel işler yapacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu şehir çok güzel şeylere layık. Anadolu'ya yurtdışına gittiğimizde acıyarak İzmir'in halini anlatmaları ağrıma gidiyor. İnşallah bu kenti ayağı kaldıracağız kimsenin şüphesi olmasın. Bunda büyük kararlılığımız var. 30 Mart'ta kim kazanırsa kazansın benim istediğim İzmir kazansın."