Yıldırım: Irak'ın Açıklamaları Kışkırtıcı ve Tehlikeli

Yıldırım: Irak'ın Açıklamaları Kışkırtıcı ve Tehlikeli

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, "Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkâlade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, "Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkâlade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Askerimiz oraya bugün gitmedi. Irak'a hasmane bir tutumumuz yok. Bölgenin huzur bulması için çalışıyoruz. Bağdat hükümeti buna takılacağına yıllardır bağrında beslediği terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa onu yapsın" dedi.

Başbakan Başika'da Türk askerinin varlığına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

*(Irak Başbakanı İbadi'nin 'Türk askeri kendini piknikte sanmasın' sözleri) Piknikte olduğunu kim söylüyor? Asker piknik yapar mı? Asker görev yapar, bizim askerimiz orada görev yapıyor. Dünyanın başının belası DEAŞ ile mücadele yapıyor. Bu mücadeleyi Suriye'de, Irak'ta yapan sadece biz değiliz. Bütün ülkeler yapıyor. BM yapıyor, koalisyon güçleri yapıyor. Amerika, Rusya, bütün 60 küsur ülkeden orada mücadele eden var.

*Irak ile ne fiziki ne gönül bağı olan, olmayan bir çok ülkenin orada uzmanı var, askeri var, bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor. Dolayısıyla Bağdat'ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalade tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil askerimiz oraya, uzun zamandır oradadır.

*Bu lafların kıymeti harbiyesi yok. Irak bu açıklamaları neden yapıyor. Zamanı gelince bunu da açıklayacağız. Herkes BM'yi toplantıya çağırabilir ama keşke BM dünyanın sorularını çözebilecek kabiliyette olsa.

FETÖ SORUŞTURMALARI

*(FETÖ'den hakkında işlem yapılanların itirazları) İşlem yapılanların sayısından fazla başvuru var. 'Ne olur, ne olmaz, bana da işlem yapılır' diye tedbirli davranıp önceden başvuranlar da var. Ne yaptıklarını bilmiyorum ama doğru bir iş yapmadıklarından eminim. Maalesef FETÖ burada da bir yanıltma hareketine girmiş durumda. Ama millete sözümüz bu itirazları çok titiz, kılı kırk yararak değerlendireceğiz. 70 binin üzerinde itiraz var. Bunlar belirli bir zaman alacak.

HİÇ KİMSE SULANDIRMAYA KALKMASIN

*Değerlendirme heyetleri ile karar veren heyetler değişitirildi. Bakan yardımcılarının başkanlığında heyetler oluşturuldu. İtirazlarda ortaya konan gerekçeler dikkate alınıyor. Bütün bunlar birer birer detayına girilmek suretiyle gözden geçirilecek ve bu doya kapanacak. Ne yazık ki ana muhalefet partisi başkanı 15 Temmuz'u bıraktı, şehitlerimiz olmamış gibi bir mağdur edebiyatıdır gidiyor. Bırak kardeşim milletin mağduriyetimi darbecilerin mağduriyetimi önemli. Hiç kimse çağın vebası bu terör örgütünün yaptıklarını sulandırmaya kalkmasın. Bunlara öyle ya da böyle destek olan her türlü faaliyet bu millete yapılan en büyük haksızlık.

BAŞBAKAN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

*Arkadaşlar muharrem ayındayız. İçeride imam efendi bu ayın önemini anlattı. Muharrem ayı önemli bir aydır. İnanç dünyamızda çok önemli olaylar bu ayda olmuştur. Üzücü olaylarda vardır. Kerbela olayı vardır. Bu bizim ortak acımızdır. Bu acıyı kardeşliğimize vesile kılmamız lazım. Gerek Kerbela şehitlerini gerekse ülkesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün milletimizin Cuma'sı mübarek olsun.