Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yılbaşı kutlamasanız olmaz mı?

Çevremiz kan gölü ile, insanlar Şehitler Tepesi’ne gidip gelirken, ardında Kayseri’de yeni bir bomba yüklü araçla saldırı düzenlemişken, Halep kan ağlarken yılbaşı kutlamasanız olmaz mı?

Yılbaşı! Hangi yılbaşı, kimin yılbaşısı.. “Noel”den, onun “Papa”sından size ne! Bizim “Derviş Nikola’dan söz ediyorsanız o Demreli, Hz. Peygamberden önce yaşamış bir İncil hafızı. Sizin bildiğiniz Noel Baba 1927 yılında Kaliforniya’da Pagan hikayeleri ile süslenmiş, Coca Cola için üretilen bir maskot..

Noel, yaygın olarak 25 Aralık’ta Hz. İsa’nın doğum günü olarak kutlanan bir Hristiyan bayramıdır. Kilisede yortu yapılır. Ortodokslar Gregoryen takvimine göre değil de, Jülyen takvimine göre, 25 Aralık’a denk gelen 6 Ocak’ta Noel kutlarlar. Ortodoksların Noel’i Jülyen takvimine göre kutlamasının nedeni, Gregoryen takviminin Katolik Papa 13. Gregory tarafından düzenlettirilmiş olmasıdır.

Noel sözcüğü Latince Natalis yani doğumdan üretilen bir kelimedir. Burada Hz. İsa’nın doğumuna bir gönderme yapılmaktadır.. Bugünkü Noel kutlamaları seküler, din dışı kutlamalardır. Her ne kadar Hz. İsa’nın dönüşünü sembolize eden süslenmiş çam ağaçları “Ey Mesih bizim evimize gel” anlamı taşısa da, kimse bu anlamın farkında bile değildir.. Noel Baba, daha çok seküler çevreler ve Protestanların itibar ettiği sembolik bir isimdir..

Noel Baba Türkçe’ye Fransızca Noël sözcüğünden geçmiştir. Almanca’da Noel anlamında kullanılan Weihnachten sözcüğü, Hz. İsa’nın doğum gününe izafeten “kutsal gece” anlamına gelir. İngilizce’de “Noel” anlamında kullanılan “Christmas” Grekçe Khristos (Mesih)’e gönderme yapar. İskandinav bölgesinde Paganlar çok eskiden de benzer bir şekilde kış gündönümü bayramı kutlardı.

Bizdekiler için yılbaşı kutlaması, batılılaşma, çağdaşlaşma, modernleşme aracıdır.. Yoksa bunlar ne kameri, ne şemsi takvimi bilirler..

Bizim halimiz böyle. Mesela bugün kullandığımız saat alafranga saattir. Bizim saatimize göre akşam 12.00’de olurdu mesela. Onun adı da alaturka! Dikkat, kendi saatimizin adı bile Fransızca.. Çok alaturka bir toplumuz vesselam. Peki Rumi takvim nasıl bir şeydi? Onu bilen var mı?.. Çoğu insan 12 hicri ayı sayamaz.. Hicreti, hicri yeni yılı niçin kutlamayız mesela..

İslam geleneğinde günlük ibadetler güneşe, aylık ve yıllık ibadetler aya göre yapılır. “Ay ve güneş Allah’ın iki şeairidir.”

Bunların hepsi tamam da, tekrar soruyorum, bunca olay olurken siz şu yılbaşı kutlamasından vazgeçemez misiniz?.. Yılbaşı piyangosundan vazgeçemez misiniz?.. Kumarın “Milli”si olmaz!

Hediyeleşmek güzel de, madem Hz. İsa aleyhisselamın doğum günü bir iyilikte bulunmak istiyorsanız, şu kış soğuğunda yurtlarından çıkartılan Suriyeli kardeşlerimize yardımda bulunsanız..

O zıkkımı içmeyin, çoğu israf o eğlencelerden ve anlamsız hediyelerden vazgeçin.

Zaten ortalık malum. Askerlerimiz teröre karşı soğuk kış şartlarında kimi sarp dağlarda, kimi sınır ötesinde başka bir ülkede mazlumların güvenliği için nöbet tutuyor..

Firmalar iptal etse kutlama rezervasyonlarını, yine vitrinlerini Noel Baba karakteri ile süslemekten, yeni yıl mesajlarından vazgeçseler olmaz mı?

Bakın bölgemizin, dünyanın hali pek iyi değil. Daha fazla dua etmemiz gerek. Eğlenceye değil, daha fazla sükûnete ihtiyacımız var.. Daha sabırlı olmalıyız.. Öfkeyle kalkan zararla oturur.. Çatışmadan, tartışmalardan uzak duralım..

Bakın birileri, dini, mezhebi, etnik, ideolojik, politik ne varsa her yolu deneyerek tarafları birbirine karşı kışkırtmak istiyor.. Bizim kanlarımız ve gözyaşlarımız üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmek isteyen, Türkiye’de darbe zemini oluşturmak isteyen, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen birileri var.. Bu çevrelerin, derin, kirli ve karanlık oyunlarına alet olmayalım.. Böyle bir kavganın kazananı olmaz.. Bu oyunlara alet olanlar bu ihanet odaklarının oyunlarına alet olmuş olurlar..

Paralel fitne boş durmuyor..

Şunu görelim; Türkiye’ye yönelik “Topyekûn bir savaş” söz konusu.. 

Şunu unutmayalım, iyi niyet tek başına yetmez, cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.. Birileri suret-i haktan gözükerek, insanların iyi niyetlerini istismar ederek kirli emellerine alet etmeye çalışabilirler.. Bu çevrelerin sosyal medya üzerinden ya da söylenti şeklinde yaydıkları haberlere inanmayalım. Fevri davranışlardan kaçınalım.. Kürt ve Alevi meselesini kaşımak isteyeceklerdir. Herkesin dikkatli olması gerek.. Hatta kitleleri harekete geçirmek için cami-cemevi, Kürt ve milliyetçi çevreleri sokağa dökmeyi hedefleyen ses getirici eylemler yapabilirler.. Dikkatli olmamız gerek.. Öfkeyle kalkan, zararla oturur..

Hep söylüyorum: Ağuyu altın tas içre sunarlar, bal da onun suç ortağı..

Bugün en büyük, en acil fitne FETÖ fitnesi. Her kılığa bürünebilir. Her kesimin içinde varlar. Sonuçta bunlar CIA, MOSSAD, MI6 ve Vatikan Jandarmaları kırması/karması bir yapı.. Bunlar taşeron, bunlar piyon. Bunlar işbirlikçi.. Bunlar bu örgütlerin Truva Atı. Kimin Türkiye ile bir hesabı varsa, bu örgüt onların kiralık tetikçisi olmaya hazır.

Nasıl demokrasi denilen şey birilerinin maskesi ise, din de bunların maskesi.. Kadrolarında herkes var.. Şeyh de var, fahişe de.. Sağ-sol farketmiyor. Kürt diye Said-i Nursi’yi ziyaret etmeyen adam bugün PKK ile kol kola.. Efendilerinden işaret aldığında her kılığa girebilen bir örgütle karşı karşıyayız. Bütün bunları ilahi bir oluş olarak gören CIA-Mate bir toplulukla karşı karşıyayız.

Aman dikkat! Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1052 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar