Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Yıkılıp yok olmaktan korkan ülke

Bugün dünyada yaklaşık iki yüz altı ülke bulunmaktadır. Bunlardan yüz doksan iki tanesi Birleşmiş Milletler'e üyedir ve bütün uluslarca tanınmaktadır.

Bu devletlerin her birinin geçmişleri, gelecekleri, gelişmişlikleri, her birinin kendi çevresinde bir takım sosyal ve siyasi sorunları ayrı konu.

Fakat bunlardan hiç birinin bir anda dağılma, yok olup gitme sorunu yoktur. israil hariç.

Evet, haritada her birinin ayrı yeri ve bayrağı olan bu devletlerin, bu ülkelerin çok büyük bir kısmı nüfusu oldukça az, askeri, ekonomi ve teknolojik açıdan güçsüz mü güçsüz. Fakat buna rağmen hiç biri yok olup gitme korkusu yaşamıyor, bu ülkelerin insanı gece olunca rahatça uyuyabiliyor.

israil hariç dedik. Hem de bunca askeri ve teknolojik gücüne rağmen, dünyanın önde gelen silah üreticisi ve satıcısı olmasına rağmen bir anda yok olma tehlikesiyle yaşayıp durmaktadır.

Çünkü oturduğu toprakları gasp yoluyla, hırsızlık yoluyla ele geçirmiştir. Gasp ettiği evi, gasp ettiği otomobili kullanan birisi ne kadar tedirginse israil de aynı şekilde tedirgindir, korku ve panik halindedir.

Bugün 15 Mayıs Filistinliler için Nekbe-felaket günüdür. israil denilen gasıp terör devleti başta İngiltere olmak üzere emperyalistler tarafından 15 Mayıs 1948 yılında kurulmuştur.

Siyonist devlet gasp işine hala devam etmektedir. Bu arada en az altı milyon Filistinli ülkelerinin dışında, Ürdün, Suriye ve Lübnan'da mülteci olarak yaşamaktadır.

Ve bu insanların her biri bir gün kendi ülkelerine dönmenin özlemiyle yaşamaktadırlar. Ve bu insanlar nüfus bakımından hızla çoğalmaktadırlar.

israil işte bu yüzden her gece yatağından sıçrayarak uyanmaktadır, gasp ettikleri toprakların, evlerin sahipleri her gece israilin rüyalarına girmektedir.

1948'den bu yana israil diye bir devlet vardır. Hiç de uzun bir zaman değildir. Çoğumuzun yakınında, çevresinde bu tarihten önce doğan nice insan vardır. Ya siyonist devlet normal bir insan kadar yaşamamıştır ve yaşamayacaktır.

Varsın büyük bir teknolojiye sahip olsun, varsın ciddi bir silah sanayi olsun, varsın sayısız nükleer başlığa sahip olsun. Kendisi de biliyor ki bir gün kesinlikle yok olacaktır, dağılıp gidecektir

Biz bunu söylerken ne israili tanımayan Filistinlilerin idealleri adına konuşuyoruz ne de ideolojik bir okuma yapıyoruz. Biz sadece israillileri gözlerinin içine bakarak tedirgin duruşlarını izleyerek konuşuyoruz.

Evet, 15 Mayıs 1948 yılında Müslümanların kan ve gözyaşları üzerine kurulan bu siyonist terör devletinin yok olup gidişini bizlere göstermesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hem sadece göstermesini değil, yıkılıp gidişinde katkımızın olmasını da.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1054 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar