Yiğit Bulut'tan 'Muhsin Yazıcıoğlu' iddiası

Yiğit Bulut'tan 'Muhsin Yazıcıoğlu' iddiası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kosova'nın bağımsızlığı için çok uğraştığını ve bu yüzden öldürüldüğünü ileri sürerek, "Kosova'nın bağımsız kalmaması için hangi devletler neler yaptı, bunu geriye dönüp bakarak araştırın" dedi.
AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Milli İrade Konferansı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut konuşmacı olarak katıldı. Bulut, yıllardan beri Türkiye'nin birtakım kesimler tarafından saldırıya uğradığını, ülkenin kanının 30-40 yıldır emildiğini savundu. "Türkiye Cumhuriyeti devletine ve devletin başbakanına yönelik, küresel ve yerel iş birlikçiler tarafından yapılan çok büyük bir saldırı var" diyen Bulut, konuşmasına şöyle devam etti:
"Türkiye'de bir gazetenin köşe yazarı şöyle bir yazı yazdı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yazıyor, parti başkanına değil. 'Senin mezarına tüküreceğiz' diyor. Bakın bir gazetenin maaşlı köşe yazarının bu cüreti nereden aldığını düşünüyorsunuz? Aynısını Turgut Özal'a da yapmışlardı. Dönemin bir gazetesinde, 'Sen bir mahlukatsın. Sen yolcusun, biz hancıyız' yazdılar. 4 tane matbaası olan zibidi Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına bunu yazıyor. Benim elimde medya, cebinde para ve silah, arkamda adam var, diyenler Başbakana posta koyabileceklerini sanıyor. Koyamazsın arkadaş. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına posta koyamazsın. Biz bu devleti sokakta bulmadık. Bu toprakların her metrekaresinde binlerce insanın kanıyla sulanmış toprak parçaları var."
MUHSİN YAZICIOĞLU İDDİASI
Bulut, BBP Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kosova'daki faaliyetleri için öldürüldüğünü iddia ederek, "Kosova'nın bağımsızlığı için çalışan bir teşkilatın lideriydi. Çok açık söylüyorum. Kosova'nın bağımsızlığı için çok uğraştı. İç siyasetle hiç alakası yok. Kosova'nın bağımsız kalmaması için hangi devletler neler yaptı, bunu geriye dönüp bakarak araştırın. Bu yolda feda olan Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetliyi getiriyorlar aynı yolda kefen giyen Recep Tayyip Erdoğan'a bağlıyorlar. Bunlar bu kadar alçak. Hayatımda çok komplo gördüm ama komplo kurmanın da tabiri caizse adiliğin de bir kalitesi vardır. Bu kadar kalitesiz, bu kadar adice bir iddianın ben dillendirildiğini görmedim" dedi.
Bulut, çözüm süreci ile birlikte ülkenin Misak-ı Mili sınırlarına doğru gittiğine ve Türkiye'nin dik durması gerektiğine işaret ederek, "Türkiye dik duramazsa Orta Doğu'daki Müslümanları katlederler. Balkanlarda 200 bin Bosnalıyı yeniden katlederler, Orta Asya'yı, Afrika'yı katlederler. Bunu artık herkesin görmesi lazım. 1900'lerin başında ayırdıkları o kafayla gövdenin birleşerek ayağa kalkması gerekiyor" ifadesini kullandı.
"TWITTER MAHKEME KARARLARINI TANISIN"
Twitter'ın kapatılmasına da değinen Bulut, Twitter'ın dünyanın birçok ülkesinde mahkemeleri tanıdığını, Türkiye'de ise mahkemeleri tanımadığını söyleyerek, "Siz böyle yaparsanız biz de sizin fişinizi keseriz. Devletin bir yetkilisi olarak söylüyorum, Twitter mahkeme kararlarını tanıdığına dair imzayı atsın, 30 saniye sonra Twitter açılacak. Amerika'da, İngiltere'de, İtalya'da attığı imzaları burada atmıyor. Niye? 'Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımam' diyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımayacak adam daha anasının karnından doğmadı. Twitter ile doğmadık, Twitter olmadan da yaşarız. Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıyacaksın" dedi.