"Yezidler Varsa Hüseyinler Hep Olacak"

"Yezidler Varsa Hüseyinler Hep Olacak"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ortada Yezidler varsa Hüseyinler hep olacak. Nemrutlar varsa İbrahimler hep olacaktır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu HAK-İŞ genel kurulunda konuştu.

Konuşmasından öne çıkanlar;

"Terör ne suretle olursa olsun mutlaka yenilecektir. Zorluklar karşısında dik durmayı Kıble Kayası'ndan öğrendim. Taşkent ilçesindeki Kıble Kayası nasıl eğilmezse biz de hiç bir zaman eğilmeyeceğiz.

Ufuksuz ülkeden bugüne

Eski Türkiye adeta bir korku filmi gibiydi. IMF'den alınan borçla memur maaşlarının ödendiği, başbakana yazar kasa fırlatıldığı, hastane sıralarında can verenlerin olduğu bir ülkeydi. Öğrencilerin kitap bulamadığı bir Türkiye'ydi. Ufuksuz, ceberrut devlet anlayışı, seçkinler iktidarı olan bir zümre ülkeyi teslim almıştı. Kendi modası geçmiş ideolojisini dayatıyorlardı. Ortada Yezidler varsa Hüseyinler hep olacak. Nemrutlar varsa İbrahimler hep olacak.

"Vergileri faiz için değil millet için kullanıyoruz"

Milletle buluşanlar değil namerde mert'e bile muhtaç olmazlar. 7 Haziran'dan sonra bazı kumpasları siyasete sokmaya çalışıyorlar. Alçakça saldırılarla birliğimizi hedef alıyorlar. Bu yeni dönemde asıl hedefimiz daha fazla adalet olacaktır. Türkiye daha çok büyüyecek, yükselecek. Siz emekçi kardeşlerimiz siz de bu büyümeden yükselmeden payınızı alacaksınız.

Milletimizin ödediği vergileri faiz için değil, hizmet ve yatırım için kullanıyoruz. 1 Mayıs'ı işçi bayramı yaptık.

Taşeron işçiler kamuda istihdam edilecek

Taşeron işçilerimizden asli işlerde çalışanları kamuda istihdam edeceğiz, bu işi kökünden çözmeye kararlıyız.

Yanı başımızda Yunanistan'da ve diğer ülkeler de küresel krizler olurken biz büyümeye devam ettik. Tedbir ve teşvik uygulamalar ile kayıt dışını büyük ölçüde engelledik.

Emekli ve asgari ücretlilere ev

TOKİ ile birlikte emekli ve asgari ücretlileri 240 lira ücretle ev sahibi yapacağız. İlk nesil reformlarımızı büyük ölçüde tamamladık. İkinci nesil reformlarımızı da tamamlamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.

10 Muharrem'de daha fazla adalet, daha fazla hakça paylaşım diyoruz. Yeni dönemde de temel düsturumuz bu olacak.

Yeni Şafak