Yermuk Kampı'nın Kurtarılması İçin Çağrı

Yermuk Kampı'nın Kurtarılması İçin Çağrı

Gazze'de bir grup Filistinli, Suriye'nin başkenti Şam'da, çoğunlukla Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampı'nın kurtarılması talebiyle gösteri yaptı.

- Hamas hareketinin çağrısıyla Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda düzenlenen gösteriye katılan yüzlerce Filistinli, Yermuk Kampı'ndakilere yardım çağrısında bulundu.

Hamas yetkililerinden Muhammed Ebu Asker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşananlar, gerçek bir felakettir. Filistin yönetimi, İslam ülkeleri ve uluslararası toplum, kamptakilerin kurtarılması için acilen harekete geçmeli" dedi.

Asker, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve Kızılay'a seslenerek, kamptakilerin kurtarılması amacıyla acilen insani yardım koridorları açmak için harekete geçme çağrısında bulundu.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampında geçen hafta terör örgütü DAİŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) dün yapılan açıklamada, kampta başı kesilerek infaz edilmiş 13 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilmiş, infazların terör örgütü DAİŞ tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Esed güçlerinin ablukası altında bulunan kampta, uzun zamandan beri elektrik ve su kesintisi yaşanıyor.

AA