Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Yerel değil ideolojik seçim

Neden Ak Parti diye soruyorlar. Reklamlardaki tonton teyzenin dediği gibi “lafa değil icraata bakarım” dediği için millet… Neredeyse bir asırdır iktidar olan zihniyetin bu ülkeye kazandırdıklarından çok kaybettirdikleri ile yaşadığı için Ak Parti diyor millet. Yüze göze bulaştırılmış bir modernleşme projesiyle insanımızı onyıllarca oyalayanların maskeleri sonunda düştüğü için… Bu ülkede siyasi arenanın sağı da solu da iflah olmaz Kemalizmin kötü uzantıları ile dolmuştur hep. Sağcı da biraz solcu solcu da biraz sağcı kalmıştır çünkü. Bir din edasında Kemalizm de hepsini ezip geçmiştir. Ondandır ki millete hizmet deyince, belediyecilik deyince, yerel yönetim deyince doksanlara kadar, düşününüz, kuruluştan yetmiş sene sonrasında bile göze çarpan bir farklılık, hizmet anlayışı görülmemiştir. Her şeyin Ankara’da yani merkezde yani devlette kararlaştırıldığı, bütün gücün orada tekelde tutulduğu bir zihniyetten nasıl bir belediyecilik beklenebilirdi ki zaten. Belediye, insana hizmetkar olmak demekti. Kendini düşünen, kendini önceleyen ve bencil bir devlet anlayışının bütün ülkeye hakim olduğu göz önüne alınırsa nasıl bir “servis” beklenebilirdi ki zaten. Türkiye insanının halka hizmeti Hakk’a hizmetin bir parçası olarak gören anlayış onun içindir ki ancak 1990’larda ortaya çıkabildi. O bazı, dindar geçinen din cambazlarının bugün, küçümsedikleri, şikayet edip yüz ekşittikleri, Amerika’dan CHP’ye kadar şikayet ettikleri İslamcılıkla ortaya çıkabildi. Beceremediniz çekilin diyenlere rağmen evet rağmen İslamcılıkla yeşerdi belediyecilik bu ülkede. O gün belediye başkanı olan Erdoğan bugün başbakan. İnsanı merkeze koyan hizmetkarlık anlayışını İstanbul’dan vatanın bütün alanlarına, en ücra köşelerine, Kaf Dağına taşıdı Erdoğan.

1990’lardı yine CHP zihniyetinin telaş içinde yerel yönetimlerdeki İslamcılığı engellemeye çalışmak adına Ankara’nın yerel yönetimlere verdiği desteği minimuma indirdiği zaman. Neden? Aman Müslüman halkın hizmetkarı konumuna gelmesin. Hatırlayacaksınız, Kemalist solcu Ecevit 17 Ağustos depremine üç günde ancak ulaşmıştı da Müslümanlar depremin ilk sarsıntısında oradalardı. Hatırlayınız CHP zihniyetli paşalar emir vermişti de yardım konvoyları bir bir kontrol edilip geri yollanıyordu. Neden? Aman İslamcılar rağbet görmesin. Bu arada halkın hali nicedir diye sorsanız, umarsar mıydı paşa paşa konuşan CHP zihniyeti o gün…hiç sanmam. Onlar milletin yaralarını sarmaya değil Müslümanı nasıl engellerize odaklanmıştı çünkü.

Bugün neden Ak Parti diye soruyorlar. CHP zihniyetinin kıtlık, kuyruk, kuraklık, açlık dolu hallerini hâlâ hatırlayabildiği için millet. Neden Ak Parti? Alternatifi olmadığı için Ak Parti. Kendi partisini bile yönetmekten aciz Kılıçdaroğlu’nun ekibi mi yoksa meydanlarda bas bas bağıran ama iş hükümet olup icraata gelince, Ecevit’in titrek ellerinin arkasına saklanmış Bahçeli mi olacak alternatif. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz olduğundan Ak Parti…

yeniakit

Bu yazı toplam 839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar