Yenişafak'a Süleyman Şah Yalanlaması

Yenişafak'a Süleyman Şah Yalanlaması

Haberseyret adlı internet sitesi haberin yalan olduğunu iddia etti...

Son günlerde Suriye’de ABD tarafından kurulan koalisyon IŞİD üzerinden muhaliflere saldırırken Türkiye siyaseti de koasliyona girip girmemeyi tartışıyor. Bu tartışma genel manada sürerken geçtiğimiz günlerde ABD basınında çıkan “Süleyman Şah Türbesi” haberi ile Türkiye’nin ABD adına Müslümanlara karşı “kara cephesi” olması amaçlandı. Bu haber yalanlanmasına rağmen bazı ‘muhabirlerin’ koalisyona girilmesi için çabaları devam ediyor. 

Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD tarafından abluka altına alındığı haberi ile Türkiye’yi ABD’nin kara cephesi haline getirmeye çabalıyor. Söz konusu haberde ‘muhabir’ kendisini yerel kaynaklara dayandırsa da açık bilgi veremiyor.

Bu tür ABD taraftarı haberlerin önüne geçmek amacıyla bölgedeki komutanlardan alınan bilginin ses kaydını yayınlıyoruz. Kayıttaki ses güvenlik nedeni ile değiştirilmiştir. Suriye devriminin yanında gibi görünüp Türkiye’nin eline Müslüman kanı bulaştırma amacındaki herkes bu süreçten sonra bölgeden gelen somut bilgilerle deşifre edilecektir. 

İşte konuyla ilgili bölgeyle yapılan görüşmenin ses kaydı


haberseyret