Yeni Taliban Lideri İlk Kez ABD'ye Seslendi: İşgali Bitirin

Yeni Taliban Lideri İlk Kez ABD'ye Seslendi: İşgali Bitirin

Yeni Taliban liderinden ilk mesaj: ABD başarısız olduğunu kabul etsin ve gitsin

Yeni Taliban lideri Heybetullah Ahundzade bugün Amerika'ya hitaben yayınladığı bildiride; bu ülkeden Afganistan işgalini bitirmesi çağrısı yaptı.

Mayıs ayında Taliban grubunun başkanlığına atanmasından beri ilk kez mesaj yayınlayan Taliban lideri​Afganistan'daki "işgali" sona erdirmek için ABD'ye çağrıda bulundu. Ahundzade Ramazan Bayramı öncesi yayınladığı konuşmasında ABD'nin gücünün bölgede etkisiz olduğu kabul etmesini, gerçekleri itiraf ederek de işgale son vermelerini istedi.

Ahundzade, "Amerikan işgalciler ve onun müttefiklerine mesajımız şudur:. Afgan Müslümanları ne senin kuvvetin ne de kurnazlığın korkutur. Onlar hayatlarının en aziz hedefi olarak sizinle çatışarak şehit olmayı düşünür" dedi.

"Sen bir grup ya da hizip ile değil bir milletle karşı karşıyasın. Sen (Allah'ın izniyle) kazanan olmadan gideceksin" ifadesini de kullanan Ahundzade'nin mesajı, selefi Akhtar Mansour'un Mayıs ayında komşu Pakistan'da ABD drone saldırısında öldürüldüğünden beri ilk açıklama oldu.

Taliban liderinin açıklaması en az 32 Afgan polisinin öldürüldüğü ve Kabil'de 78 kişi yaralandığı saldırılardan iki gün sonra geldi.