Yeni Parti İkinci Bir Özal Hareketi mi?

Yeni Parti İkinci Bir Özal Hareketi mi?

Murat Yetkin, yeni partiyle ilgili kulisleri paylaştı: İkinci bir 'Özal hareketi'nden söz ediliyor

Gazeteci - yazar Murat Yetkin, Medya Scope TV'de Ruşen Çakır'a konuk oldu.

Gündemdeki "yeni parti" iddialarının değerlendirildiği programda, Yetkin konuyla ilgili kulisleri ve haberdar olduğu bilgileri aktardı.

Yetkin'in konuşmasından bir kısım şu şekilde:

Ali Babacan'ın Abdullah Gül'ün desteğiyle bir takım temaslarda bulunduğu yazılıyor. Ben Abdullah Gül'ün yeniden aktif politikanın en ön safında olacağını sanmıyorum. Kendisi de bunu defalarca söyledi. Yeni bir oluşumun ki onun adını da koyalım, yeni oluşumun siyasi İslam çizgisinde olmayacağını söyleyebiliriz. Belki kurucuları o gelenekten gelmiş insanlar olabilir ama bir ikinci Özal hareketinden söz ediliyor.

Bu ne demek? Daha geniş bir çerçeve demek. Liberaller, merkezdekiker, merkez soldakiler, özellikle ekonomik anlamda ekonomistleri de kapsayacak, cezbedebilecek bir oluşum şekli konuşuluyordu ciddi bir şekilde. Bunların içinde Ak Parti'den son üç dört senede kopanlar, koparılanlar da var. Bunları da tek bir çerçeveye koymamak lazım. Pek çok kişi birçok hayal kırıklığı içerisinde. Sosyal medyayı okuyanlar bunları görebilir.

Bu isimlerin bir kısmı aslında iddia edilen bu yeni partiyle değil, Ahmed Davutoğlu'yla hareket ediyor. Diyorum ya arada ciddi bir fark var. Bu yeni oluşum artık parti olur mu olmaz mı bilmiyorum ama Davutoğlu'nun ben de varım sızdırmasından sonra, gerçi kendi çıkıp söylemedi ama isminin zikredilmeye başlamasından sonra hala olur mu olmaz mı bilmem ama bu yeni oluşum sadece siyasi İslam kökünden gelenleri kapsamayacak.