"Yeni Operasyon Geliyor"

"Yeni Operasyon Geliyor"

Murat Kelkitoğlu bugünkü yazısında, gündeme bomba gibi düşen 14 Aralık operasyonunun ardından çok kritik bir iddiada bulundu: Yeni bir operasyon geliyor!

14 Aralık operasyonuyla, haftasonunda Cemaat medya grubu gazetecileri ve yöneticileri gözaltına alındı; operasyonun izleri gündemden silinmemiş ve sıcaklığını korurken bomba bir operasyon iddiası daha geldi: Yeni bir operasyon geliyor!

"Hemen heyecanlanmayın" diye uyararak giriş yaptığı yazısında, Akşam yazarı Murat Kelkitoğlu, iddiasını "Cemaat'in işadamlarından tehditle bağış topladığı" ifadesiyle detaylandırdı.

Kelkitoğlu'na göre, yeni operasyonların geleceğini söylemek için müneccim olmaya gerek yok. Yazar, önümüzdeki günlerde yalanacağını ileri sürdüğü operasyonun sinyallerini şöyle verdi: 

CEMAAT İŞADAMLARINDAN TEHDİTLE BAĞIŞ MI TOPLADI?

Son yapılan ‘paralel örgüt’ operasyonuna benzer yeni gelişmeler çok doğal bir şekilde yaşanacak. Çünkü, 40 yıldır Türkiye’nin her hücresine sirayet etmiş bu örgütle hukuk kuralları içersinde mücadele etmek öyle kolay değil. Bu konu üzerine söylenecek çok söz olmasına rağmen, daha somut bir konuya geçmek ve önümüzdeki günlerde yaşanacak bir operasyonun sinyallerini vermek istiyorum.
‘Paralel örgüt’ün işadamlarından nasıl tehditle bağış topladığına yönelik bir örneği sizlerle paylaşalım:

SİLAH, TEHDİT VE HARAÇ

Saygın bir işadamı milyonlarca lira yatırım yaparak Bakırköy’de içerisinde masaj salonu, saunası olan bir spor tesisi açtı. Örgütün bölge sorumlularından birileri bu işadamına gelerek cemaate 5 milyon dolar bağış yapmasını istedi. Örgüte yardım için polis, savcı, hakim kim varsa gerekirse devreye girdi. Ancak işadamı, bu parayı veremeyeceğini söyleyerek makamından kovdu.

"NE OLDUYSA BUNDAN SONRA OLDU"

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Önce işadamının telefonları dinlendi. Sonra suç örgütü kurduğu iddiasıyla operasyon yapıldı. Tutuklanarak cezaevine konuldu.

"KISA SÜREDE BİR BİR ORTAYA ÇIKACAK"

Söz konusu işadamı, cezaevinden çıktıktan sonra kendisine kurulan kumpası ortaya çıkarmak için harekete geçti. Kumpasın başında paralel örgüt operasyonlarıyla adları ön plana çıkan polis müdürleri var.

Bu soruşturmada silah, tehdit, haraç ne isterseniz var. Savcılık çalışıyor. Kısa süre içinde o işadamına kumpas kuranlar bir bir ortaya çıkarılacak.

internethaber