Yeni "Kürt Partisi" Geliyor

Yeni "Kürt Partisi" Geliyor

Türkiye'de faaliyet gösteren "Devrimci Demokrat Kürt Derneği" siyasi partiye dönüşme kararını aldı.

Türkiye'de faaliyet gösteren "Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD)" siyasi partiye dönüşme kararını aldı. Mevzuatın öngördüğü tüm gereken işlemlerin yapılmasıyla bu dönüşme sürecinin 6 ay devam edeceği tahmin ediliyor.
 
"PARTİNİN KURULMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR"
 
Rusya'nın Sesi'ne konuşan DDKD Başkanı İmam Taşçıer, "Şu an yeni partinin kurulma süreci devam ediyor. Parti 70'li yıllardan beri daha askeri darbeden önce Kürt halkı haklarının savunulmasına yönelik aktif siyasi faaliyetlerde bulunan kuruluş ve hareketlerin temelinde kurulacak. Bizim oldukça büyük potansiyelimiz var. Halihazırda Türkiye'de 20 milyondan fazla Kürt yaşamaktadır, onlardan sadece 4-5 milyonu PKK veya BDP yanlısı. Geri kalan 15-16 milyonu bu partileri desteklemiyor, bu da Kürt siyasetçilerinin hiç birinin siyasi arenada bu insanların ilgilerini temsil etmediği anlamına geliyor. Bu hiç doğru değildir. İnsanların dikkatini çekebilecek geniş kapsamlı bir programı sunacağız" dedi.
 
"BİZ DEVLET İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ"
 
"Biz devlet statüsüne, tam öz-yönetime kavuşmak için çabalar sarf edeceğiz, bunun için mücadele edeceğiz" diyen İmam Taşçıer, şunları kaydetti:
 
"Bizim için en önemlisi Kürtlerin kendi hayatını kendilerinin yönetmeleri gerektiği, kendi parlamentosu ve yönetim organlarının olması gerektiğidir.
 
TÜM KESİMLERİ TEMSİL EDECEK
 
Son yaptığımız toplantıda yeni partinin kurulmasını ilan etme kararını aldık. Parti Kürt nüfusunun tüm kesimlerini temsil edecek, modern ve gelişmiş toplumlarda olduğu gibi bizde de sınıfa göre öncelikler yapılmayacak.
 
Yeni partinin Türkiye'de mevcut olan Kürt partilerinin ortağı, müttefiki veya karşıtı olacağını zaman gösterecek. Ama bazı tahminlerde bugün de bulunulabilir.
 
"Yeni parti milli yani Kürt ve Kürdistan'lı olacak" diyen Taşçıer'in sözlerine göre parti "federasyon veya Kürt devlet yapısının diğer şekilleri" için çalışacak.