Yeni Kapıda Miting Yetmez Gereği Yapılsın !

Yeni Kapıda Miting Yetmez Gereği Yapılsın !

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, ABD'nin Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinliler'in, İsrail askerlerince acımasızca katledilmesini küstahça savundu.

ABD'nin büyükelçiliğini resmi olarak Kudüs'e taşıdığı sıralarda, Gazze, İsrail sınırında adeta bir katliam yaşandı. Filistinli protestoculara İsrail ordusu tarafından gerçek mermiyle ateş açıldı. Açılan ateşte belirlemelere göre en az 59 Filistinli hayatını kaybederken 2000'den fazla gösterici de yaralandı. Bu aynı zamanda 2014 yılından bu yana Gazze'de yaşanan en kanlı gün olarak da kayıtlara geçti.

Katliama başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm Türkiye'den büyük tepki gelirken, 3 günlük ulusal yas da ilan edildi.

BÜYÜKELÇİDEN İNSANLIK DIŞI TAVIR

Tüm bunlar yaşanırken İsrail'in Ankara büyükelçisi Eitan Naeh, sosyal medya hesabından akıl almaz bir mesaj paylaştı. Katliamı açıkça savunan Naeh, "Hamas’ın sözde barışçıl gösterileri, nefret dolu ve katil bir ideolojiyle kışkırtılmış, düzenlenmiş ve manipüle edilmiştir. Katil isyancıların İsrail topraklarına girmesine izin vermeyeceğiz. Hangi ülke olsa, bu durumda aynı tepkiyi verirdi." yazdı.

 

 

Hamas’ın sözde barışçıl gösterileri, nefret dolu ve katil bir ideolojiyle kışkırtılmış, düzenlenmiş ve manipüle edilmiştir. Katil isyancıların İsrail topraklarına girmesine izin vermeyeceğiz. Hangi ülke olsa, bu durumda aynı tepkiyi verirdi.