Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yeni bir yaşam kültürü

Bangır bangır bir reklam spotu bu. Ev satıyor. Yo! Hayır ev satmıyorlar, bir yaşam kültürü, “yaşam tarzı” pazarlıyorlar.. “life stile” ya da namı diğer “modus vivendi”. Bangır bangır misyonerlik yapıyorlar aslında..

“Bu din, bu tarih, bu kimlik bu kültür iyi değildi, itiraf etmeniz lazım,

Her şeye şimdi yeniden başlamak lazım,

Eskiden taptığınızı bugün taşlamanız lazım,

Yeni bir aşk, yeni bir iş, size yeni bir din lazım,

Yeni bir haber, yeni bir kader, bunun için size şeytani bir şans lazım,

Yeni bir duruş, yeni bir dokunuş,

Yeni bir hayat, gerisi bayat,

Kendinize yeni bir ‘ben’ lazım,

Eskiyi unut, yeni yolu tut, gençliğe umut sen ol kardeşim,

Düne dair ne varsa unutman gerek,

Suratını asıp durma şimdi kırıtman, sırıtman lazım,

İçine atma, anlat, o başındaki örtüyü atman lazım,

Eskiye ait ne varsa hepsini kazana atıp kaynatman lazım.”

Bir şarkıdan aklımda kalanlar bunlar, ama bunların arasında benim uydurduklarım da var, başka yerden alıp eklediklerim de.

Maksadım ironik bir eleştiri sadece..

 Bu “rezil istila” sadece konut pazarlamacılarının dili değil. Başörtüsünü basit, ucuz bir aksesuvar seviyesine indiren kimi başörtüsü firmaları da bu cinayetin suç ortağı. Sadece kimi konfeksiyon firmaları da değil, her il  ve ilçede pıtırak gibi yayılan “NLP cemaati”nin “yaşam koçları”nı da ekleyin bunlara..

“Evrenin sırları”nı keşfettiğini söyleyen, “söz söyleme, iş başarma” sanatının sırlarını öğrettiğini söyleyen birtakım insanlar aslında yeni, çağdaş bir dinin misyonerliğini yapıyorlar. Paranızı alıyor ve size diploma da veriyorlar..

NLP’den çok daha önce TM (Trasandantal Meditasyon) grubları gelmişti, Maharaşimistler hâlâ buradalar.. Çok daha eskiden Dale Carnagie’nin, “söz söyleme, iş başarma sanatı” gibi kitapları satılırdı. Bir zamanlar Rafet Kayserilioğlu’nun “Dünya Sevgi Birliği” diye bir yapı vardı. Bedri Ruhselman’ın metafizik, metapsişik, esoterik başka bir cemaati vardı. 

Bunlar size “yüksek frekanslı arınma ve bilinçlenme” sağladıkları iddiasındalar. Negatif enerjiyi sizden uzaklaştırıyorlar, ruhsal olayları bilimsel yöntemlerle açıklıyorlar ve spürtüel bir enerji yüklüyorlar. Çakralarınızı açıyor, Auralarınızı düzenliyorlar. İçsel dengenizi yeniden kurguluyorlar. “Olumsuz duygu ve inançları değiştirerek, yerine olumlu düşüncelerin yerleştirilmesini” sağlıyorlar. Stres, fobi ve alerjilerinizden kurtuluyorsunuz.

Kimi Budizmle yaptığını söylüyor bunu, kimi Usui Reikiki yönteminden söz ediyor. GMA’nın “altın üçgeni”nin içine girerseniz BEAT Niru’nun “Işık köprüsü”nden geçerek aydınlanabilir, “evrenin özünde varolan gerçeğin farkına vararak”, “yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat”ın kapısından içeri girebilirsiniz.

Bu konu burada bitmeyecek, yarın da devam edelim en iyisi.. Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 891 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar